Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Szabo Robert, din nou pe primul loc

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 51 views
A+A-
Reset

Pilotul sălăjean a terminat pe locul 1 şi în etapa a IV-a din Campionatul Internaţional de Rally Sprint, după ce a reuşit această performanţă şi în ultimele două etape. La etapa de la Carei, Robert a participat cu o altă maşină de stradă, decât cea cu care ne-am obişnuit la ultimele etape


În acest an, Szabo Robert şi-a propus să câştige Campionatul Internaţional de Rally Sprint. Chiar dacă a început sezonul cu stângul şi a obţinut doar un loc 3 în prima etapă de la Satu Mare, pilotul sălăjean s-a revanşat în următoarele trei etape.

Astfel, în etapa a II-a, tot la Satu Mare, el a terminat pe primul loc, stabilind şi un record. Tot pe locul 1 a terminat şi etapa a III-a de la Baia Mare.

La finele săptămânii trecute, oraşul Carei a găzduit etapa a IV-a a campionatului. Deşi afară erau peste 30 de grade, căldura infernală nu a împiedicat şoferii să-şi tureze motoarele pentru un loc pe podium. Nici spectatorii nu s-au lăsat copleşiţi de temperatura ridicată de afară şi au asistat în număr destul de mare.

Peste 50 de piloţi s-au duelat pentru primul loc, care a fost obţinut de sălăjeanul Szabo Robert, atât la categoria Avansaţi, cât şi la OPEN. Pilotul din Sălaj a urcatz la volanului unui Subaru, o altă maşină de stradă decât cea cu care ne-a obişnuit în etapele trecute.

“Am participat cu o altă maşină de stradă, în premieră. Dar, chiar şi aşa, am reuşit să obţin locul 1, atât la categorie, cât şi la OPEN, şi sunt mulţumit de cum a decurs totul. A fost un traseu foarte frumos, prin oraş şi cu foarte mulţi spectatori. Organizarea a fost excepţională şi foarte repede s-a desfăşurat totul”, ne-a declarat Szabo Robert.

Cu această victorie, sălăjeanul este în proporţii mari câştigătorul Campionatului şi doar un eveniment neplăcut îl mai poate desparte de titlul suprem. Ultima etapă se va disputa în 16 noiembrie, în poligonul din Satu Mare. Până atunci, în data de 13 iulie debutează sezonul de VTM cu prima etapă la Luna Şes, după care în luna august va avea loc etapa a doua, chiar în judeţul nostru, pe Meseş.

“Trebuie să ne pregătim mai bine, pentru că întrecerile VTM e o altă ligă şi toată maşina trebuie resetată. Cred că la prima etapă voi participa cu maşina de stradă, iar pentru a doua etapă, cea de la Treznea, sper să fie gata şi maşina de concurs. Mi-aş dori o clasare pe podium şi la VTM, dacă nu pe locul 1, măcar în primii 3”, a încheiat Robert.

Sursa foto: PloPhoto Art

You may also like

Leave a Comment