Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Sporting Zalău trece de Zimbor şi ajunge în sferturile Cupei României

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 27 views
A+A-
Reset

Gruparea condusă de Doru Matei a început ezitant duelul cu Rapid Zimbor de pe Stadionul “Municipal” din Zalău, însă a revenit pe parcurs şi a reuşit să se impună în cele din urmă la două goluri diferenţă


În faza a treia a Cupei României, Sporting Zalău reuşea surpriza şi elimina Real Crişeni, formaţie de Liga a IV-a, reuşind astfel să se califice în optimile de finală ale competiţiei. Sorţi nu au fost prea blânzi cu echipa din Zalău şi aceştia au dat peste un nou adversar dificil, dar care venea din aceeaşi Ligă, nu şi Serie, este vorba despre Rapid Zimbor.

Acest duel a fost unul dintre cele mai interesante  ce au avut loc la finalul săpătmânii trecute. Jocul s-a disputat pe Stadionul “Municipal” din Zalău şi au asistat la această întâlnire şi aproximativ 100 de suporteri. Gruparea din Zimbor beneficiat de suportul fanilor, care au încurajat echipa din tribunele Stadionului.

Aceste încurajări au fost de bun augur pentru formaţia condusă de Gabriel Mureşan şi Liviu Ciucă, iar Rapidul a început în atac meciul, ratând câteva ocazii bune de a înscrie. Până la urmă, golul a venit în minutul 10, când Valentin Roşca a trimis un şut imparabil, sub bara transversală, lăsându-l pe portarul Medan Cozac fără reacţie.

Zimborul putea să-şi majoreze avantajul de pe tabelă, însă şutul lui Mihai Tilincă din lovitură liberă a lovit doar bara transversală. Uşor-uşor, Sporting Zalău a ieşit tot mai mult la joc şi au început să apară şi ocaziile la poarta lui Paul Nechita. Cosmin Cuibuş, Sergiu Horvat sau Răzvan Meleg punând în pericol poarta oaspeţilor.

Chiar înainte de pauză, apărarea Rapidului din Zimbor a avut mai multe sincope, iar Cosmin Cuibuş a profitat din plin de aceastea, reuşind să înscrie o dublă în doar trei minute, întorcând rezultatul în favoarea grupării zălăuane.

A fost şi un moment psihologic important al partidei, petrecut chiar înainte de pauză. După revenirea de la cabine, Rapid nu a mai putut reveni pe tabelă, iar echipa care a mai înscris odată a fost Sporting Zalău, prin Nicolae Micle.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 15 august.


Sporting Zalău – Rapid Zimbor 3 – 1 (2 – 0)

Au marcat: Cosmin Cuibuş (‘42 şi 44) şi Nicolae Micle (‘78), respectiv Valentin Roşca (‘10)

Sporting: Medan Cozac – Raul Jecan (‘46 Raul Ghile), Ionuţ Cozac, Vlad Cămăran, Florin Vaşvari, Robert Cosma (cpt.), Cosmin Balmuş (‘62 Gabriel Cozea), Călin Tuşer, Răzvan Meleg (‘81 Nicolae Maxim), Sergiu Horvat (‘90 Petrişor Opriş) şi Cosmin Cuibuş (‘46 Nicolae Micle). Rezerve: Victor Tihăuan şi Alin Pop. Antrenor: Călin Pop. Delegat: Robert Goie

Rapid: Paul Nechita – Paul Mureşan (cpt.), Alin Gherman, Silic Ciuciu, Kertez Csaba (‘46 Alex Sidorov), Mihai Butuza (‘81 Ciprian Roman), Szanto Tiberiu (‘56 Adrian Popescu – ‘63 Bogdan Ochiş), Ovidiu Mora, Marian Silaghi, Mihai Tilincă şi Valentin Roşca. Rezervă: Samir Ciuciu. Antrenor: Laurenţiu Codorean. Delegat: Liviu Ciucă

Au arbitrat: la centru: Flavius Seiche (Sânmihaiu Almaşului) asistenţi: Cristian Mihăilescu (Zalău) şi Alexandra Opriş (Bocşa)

Jucătorul meciului: FLORIN VAŞVARI


 

You may also like

Leave a Comment