Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Şimleuanca Margareta Hidigan, campioană naţională la box! LISTA SĂLĂJENCELOR MEDALIATE

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 61 views
A+A-
Reset

Pugilista de la CSM Zalău a avut cel mai bun parcurs din rândul sportivelor din judeţul nostru participante la Campionatul Naţional de Box feminin, desfăşurat la Eforie Nord. Sportivele de la secţiile din Zalău şi Simleu SIlvaniei au cucerit în total nu mai puţin de 10 medalii


La finalul lunii august, pe malul Mării Negre, mai exact în staţiune Eforie Nord, a avut loc ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Box, rezervat fetelor.

Competiţia a fost destinată categoriilor de vârstă cadete, junioare, tineret şi senioare, iar CSM Zalău, prin antrenorii Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea, a deplasat un lot format din 12 sportive, majoritatea fără experienţă, dar de mare perspectivă, atât de la secţia din Zalău, cât şi de la cea din Şimleu Silvaniei.

Chiar dacă majoritatea se aflau în premieră la un turneu de o asemenea anvergură, obiectivul clubului a fost cucerirea a cel puţin 8 medalii. Chiar dacă la prima vedere părea un ţel îndrăzneţ, cei doi antrenori şi-au pus mare încredere în acest lot tânăr deplasat la competiţie, iar fetele le-au răsplătit încrederea cu vârf şi îndesat.

Cu un antrenor tânăr şi foarte motivat în persoana lui Adrian Popuţea şi maestrul Ioan Dragoş, şi fetele s-au deplasat pline de încredere la Eforie Nord că se pot întoarce acasă cu o medalie.

Să spunem că CSM Zalău a fost reprezentat la această competiţie la categoria cadete, junioare şi tineret, la prima categorie fiind cele mai multe reprezentate şi cele mai bune rezultate.

Astfel, la categoria de greutate 50 de kilograme, Margareta Hidigan a devenit noua campioană naţională, iar această performanţă este cu atât mai notabilă, cu cât tânăra sportivă vine de la secţia din Şimleu Silvaniei.

Iată astfel, că după doar câteva luni de activitate la secţie de box a clubului CSM Zalău de la Şimleu Silvaniei, a apărut şi primul rezultat notabil. Mai mult decât atât, pe lângă medalia de aur a Margaretei, tot de la secţia din Şimleu, şi tot la cadete, Roxana Lingurar (54 kg.) şi Lucza Renata (56 kg.) au obţinut medaliile de bronz.

De la secţia din Zalău, la această categorie de vârstă, cel mai bun rezultat l-au obţinut Larisa Criste (66 kg.) şi Carla Plosca (62 kg.), ambele cucerind medaliile de argint, în timp ce Maria Teglaş (44.5 kg.) a obţinut medalia de bronz.

La junioare, Elida Oşan a avut cel mai bun rezultat, medalia de argint la categoria 70 de kilograme. Tot la această categorie de vârstă, Adelina Milaş (57 kg) şi Andreea Varga (48 kg) au cucerit medaliile de bronz.

Singura reprezentată a clubului sălăjean la categoria de vârstă tineret, Florina Gorgan, a cucerit şi ea medalia de bronz, completând astfel o performanţă notabilă la această ediţie a Campionatului Naţional.

Astfel, cu 10 medalii cucerite la toate categoriile de vârstă la care CSM Zalău a avut reprezentante, obiectivul clubului a fost depăşit, aceste rezultate fiind pe placul antrenorilor Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea. “Suntem mulţumiţi de aceste rezultate, obiectivul clubului fiind depăşit. Avem o echipă foarte tânără şi la început în viaţa sportivă, echipă pe care o să o perfecţionăm şi mărim”, ne-a transmis Adrian Popuţea.


Rezultatele sălăjencelor la Campionatul Naţional:

Cadete:

Margareta Hidigan (50 kg.) – locul 1

Carla PLOSCA (62 kilograme)- locul 2

Larisa CRISTE (66 kilograme)- locul 2

Maria TEGLAŞ (44.5 kg.)- locul 3

Roxana LINGURAR (54 kg.)- locul 3

Renata LUCZA (56 kg.)- locul 3

Junioare:

Elida OŞAN (70 kg.) – locul 2

Andreea VARGA (48 kg.) – locul 3

Adelina MILAŞ (57 kg.) – locul 3

Tineret:

Florina GORGAN (60 kg.) – locul 3


 

You may also like

Leave a Comment