Responsive Menu
Add more content here...


FOTO şi VIDEO. SCM Zalău a pierdut nemeritat meciul cu CSC Sânmartin

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 42 views
A+A-
Reset

Echipa pregătită de Alexandru Pop a pierdut din nou la limită, într-un meci care a avut o desfăşurare similară cu cel de la Bistriţa. Deşi zălăuanii şi-au creat numeroase ocazii de gol, victoria le-a aparţinut gazdelor de la CSC Sânmartin


După prima victorie în Liga a III-a, SCM Zalău spera că poate obţine trei puncte şi în deplasarea de la CSC Sânmartin, având în vedere că întâlnea o echipă nou-promovată şi care venea după un eşec, scor 0 – 3, în deplsarea de la Unirea Alba Iulia.

Jocul disputat la Sântion – localitate aflată chiar lângă Oradea, a început bine pentru sălăjeni. Astfel, prima ocazie la poarta lui Barabaş a venit în minutul 11, atunci când Sebastian Culda a executat foarte bine o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, însă portarul bihorean a scos de la vinclu. Opt minute mai târziu, Raul Vitan a trecut şi el pe lângă deschiderea scorului, însă, din nou, Barabaş a fost la post.

Contrar cursului jocului, gazdele au deschis scorul. Arnold Neuers a pierdut o minge la mijlocul terenului, iar Szabados Beniamin a scăpat singur spre poarta lui Băican şi l-a învins pe experimentatul goalkeeper.

În minutul 38 a avut loc şi o faza mai controversată. Astfel, în urma unei lovituri de cap al lui Ervin Kinczel, mingea a fost respinsă de pe linia porţii de gazde, conform arbitrului central, oaspeţii au fost de altă părere, considerând că mingea a intrat în poartă. Însă, arbitrul a avut ultimul cuvânt şi astfel a rămas 1 – 0 pe tabelă.

Înainte de pauză, Culda şi Vitan au trecut pe lângă egalarea, însă prima repriză s-a încheiat cu avantajul minim al gazdelor.

La doar şase minute de la reluare, Sebastian Duma a centrat perfect din lovitură liberă, însă, din 6 m, Călin Cristian nu a nimerit poarta.

Cum ocaziile în fotbal se răzbună, gazdele şi-au dublat avantajul după o acţiune personală purtată de Sergiu Pop care a şutat impecabil de la marginea careului de la 16 m, învingându-l pe Băican cu un şut la colţul lung.

Totuşi, după numeroase ocazii, Culda a reuşit să reducă din diferenţă în minutul 63, când l-a învins pe portarul advers cu un lob de la marginea careului de 16 m, după o diagonală perfectă venită din apărarea sălăjeană.

Câteva minute mai târziu, acelaşi Culda a trecut la rolul de servant şi a pasat excelent în faţa porţii, dar din trei metri, Arnold Neuers nu a fost în stare să înscrie.

Dacă nu au marcat sălăjenii, au făcut gazdele. Căpitanul Alexandru Sorian a executat perfect o lovitură liberă şi a marcat pentru 3 – 1 în minutul 88. Golul fostului jucător de la Săgeata Năvodari în Liga 1 a semănat izbitor cu cel reuşit de Alexandru Curtean în diputa dintre SCM Zalău şi Viitorul Şelimbăr.

Partida a fost prelungită cu patru minute, iar în minutul 90+3 a venit rândul lui Sebastian Culda să înscrie dintr-o lovitură liberă. Talentatul jucător şi-a demonstrat calitatea, marcând de la aproximativ 25 de metri, aproape de vinclu.

Una peste alta, s-a terminat 3 – 2 şi putem spune că SCM Zalău a pierdut nemeritat, având în vedere numărul de ocazii pe care şi le-a creat. Dar, după cum spunea şi Alexandru Pop după meciul de la Bistriţa, fotbalul se joacă pe goluri, nu pe numărul de ocazii create…

Astfel, Zalăul rămâne la – 2 în clasament după 5 etape disputate.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 25 septembrie.


CSC Sânmartin – SCM Zalău 3 – 2 (1 – 0)

Au marcat:  Szabados Beniamin (’26), Sergiu Pop (’56) şi Alexandru Sorian (’88), respectiv Sebastian Culda (’63 şi 90+3)

CSC Sânmartin: Adrian Barabaş – Erik Tiponuţ (’65 David Lupşe), Sebastian Brata (’50 Sergiu Vancea), Ionuţ Ban, Sergiu Pop, Alexandru Sorian (cpt.), Beniamin Szabados, Patric Andras, Florin Pop, Kyrus Habakuk, Salif Nogo. Rezerve: Claudiu Popa – Alex Pintea, David Biţiş şi Eduard Beke. Antrenor: Călin Cheregi

SCM Zalău: Claudiu Băican (cpt.) – Ervin Kinczel, Andrei Şumlea, Cristian Călin, Denis Laza (’82 Daniel Supuran), Denis Cubaş (’65 Raul Saroşi,), Florin Pop, Sebastian Duma, Sebastian Culda, Raul Vitan (’57 Bogdan Boje) şi Arnold Neuers. Rezerve: Andrei Pop – Iustin Ardelean, Gabriel Coţi şi Alex Turcu. Antrenor: Alexandru Pop


 

You may also like

Leave a Comment