Responsive Menu
Add more content here...


FOTO și VIDEO. Ioan Santavan, aproape de podium la Naţionalele de culturism

by Călin ONICAŞ
0 comment 146 views
A+A-
Reset

Aflat într-o formă de zile mari, şimleuanul era creditat cu şanse mari la medalia de argint, dar organizatorii au comasat două categorii de la masters şi sportivul de la CS Alfa Zalău a ajuns să termine concursul pe locul 4


În luna octombrie, au trecut 30 de ani de când Ioan Dorel Santavan a intrat într-o sală de forţă. După o pauză îndelungată, şimleuanul a revenit în sală, dar şi în concursurile de masters, cu rezultate bune în competiţiile rezervate categoriei masters.

În anul 2019, comisarul şef pe poliţie a făcut sacrificii importante şi chiar a vrut să aniverseze cu o medalie cele trei decenii împlinite de la începuturile sale în activitate în culturism.

La Cupa României de Fitness şi Culturism, ce a avut loc în luna septembrie la Drobeta Turnu Severin, sportivul de la CS Alfa Zalău a fost medaliat cu argint.

În weekend, Nelu Santavan a urcat cu speranţe pe scenă la Campionatul Naţional de cadeţi, juniori şi masters de la Sibiu. Chiar înaintea concursului, organizatorii au decis ca două dintre cele trei categorii de la masters să fie comasate.

Ca urmare, Ioan Santavan s-a văzut dintr-o dată un faţa unui număr mai mare de concurenţi. Astfel, în loc de medalia de argint care era ca şi asigurată, sălăjeanul a ocupat locul 4.

La 46 de ani, Ioan Santavan este totuşi, mulţumit că poate participa cu succes la competiţii de anvergură. Pe final, sportivul a ţinut să mulţumească soţiei pentru susţinere, dar şi colegilor de la Serviciul Poliţiei de Ordine Publică Zalău şi şefului IPJ, comisar şef de poliţie Gabriel Terheş.

„Am avut o formă bună şi cred că aveam ca şi asigurat argintul la categoria mea. Nu ştiu să fi avut vreodată o astfel de formă fizică. Şi, vreau să precizez că am început acest sport frumos exact acum 30 de ani, când Ioan Laslo mi-a pus bara în mână! Organizatorii au comasat, însă, două categorii şi în final m-am clasat pe locul 4. M-a dezavantajat acest lucru, dar până la urmă importantă e participarea şi spiritul de competiţie. Subscriu la cele spuse de Arnold Schwarzenegger: <culturismul e sănătate, vigoare şi frumuseţe>. Şi eu mi-aş dori să merg la 70 de ani în sală, împreună cu copiii şi nepoţii… Până atunci, însă, vreau să mă pregătesc şi mai bine. Competiţia de la Sibiu mi-a arătat şi unele lacune, pe care vreau să le corectez şi să le elimin, pentru ca anul viitor să pot urca pe podium”.

Ioan Santavan – sportiv CS Alfa Zalău

 

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 9 octombrie.

You may also like

Leave a Comment