Responsive Menu
Add more content here...


FOTO şi VIDEO. Dănuţ Lupu şi-a arătat fineţea din tinereţe şi la Zalău

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 116 views
A+A-
Reset

Fostul internaţional a fost prezent din nou la meciul de deschidere de la Cupa „Viitorul”. Cu această ocazie, Dănuţ Lupu a vorbit despre această competiţie, dar şi de alte subiecte interesante precum Naţionala României sau Dinamo Bucureşti


Unul dintre cei mai emblematici jucători pe care România i-a avut a fost fără îndoială Dănuţ Lupu. Fotbalistul născut la Galaţi a fost considerat unul dintre cei mai tehnici jucători, alături de nume precum Gică Hagi. A început fotbalul la Dunărea Galaţi, fiind remarcat imediat de oficialii lui Dinamo Bucureşti. Alături de “alb-roşii”, în sezonul 1989 – 1990 a reuşit eventul, iar Lupu şi-a ajutat echipa să ajungă până în semifinalele Cupei Cupelor în anul 1990, an în care a participat alături de Naţionala României la Campionatul Mondial din Italia.

A urmat un transfer la Panathinaikos, echipă alături de care a cucerit Superliga Greciei. Pe la finalul anilor ‘90, Dănuţ Lupu a ajuns pe la Rapid Bucureşti, alături de care a reuşit să câştige campionatul şi Supercupa României.

S-a retras în anul 2001, la vârsta de 34 de ani, dar la fel ca şi alţi fotbalişti consacraţi, nu poate sta departe de terenul de fotbal şi acceptă cu drag să participe la evenimente precum meciul de gală din deschiderea Cupei Viitorul. A fost prezent în 2009, la primul meci de gală, dar a mai venit şi în anii ce au urmat. De fiecare dată, Dănuţ Lupu a încântat prin fineţea cu care atinge mingea şi cu care driblează. Deşi anii au trecut şi peste el, nu şi-a pierdut calitatea şi inventivitatea şi deşi forma fizică nu este una tocmai optimă, compensează cu “artificiile” tehnice cu care puţini fotbalişti se pot lăuda. La finalul meciului, am stat puţin de vorbă şi Dănuţ Lupu ne-a mărturisit că s-a simţit bine la Zlaău şi că şi-ar dori ca echipa Naţională  a României să ajungă din nou la un turneu final. În plus, Lupu ne-a spus şi opinia lui vizavi de situaţia actuală prin care trece Dinamo Bucureşti. Din candidată la titlu an de an, Dinamo a ajuns să fie pe ultimul loc în Liga 1…

M-am simţit foarte bine la Zalău, cam cum m-am simţit în 2009 când am fost prezent la primul turneu. Sunt foarte bucuros, aici sunt nişte oameni minunaţi precum Lucian Bode sau Daniel Sabou care a înfiinţat această şcoală de fotbal, bravo lui şi mi-aş dori ca şi alte echipe mari din fotbalul românesc să facă ceea ce a făcut el aici (n.r. Hereclean). Vin cu mare drag la Zalău.  Mersul pe bicicletă nu se uită (n.r. întrebat de fineţea cu care încă driblează). Am îmbătrânit, trec anii peste noi, e din ce în ce mai greu, dar ne chinuim să ţinem pasul. Naţionala României are un meci foarte greu pe data de 5, dar sperăm să obţinem un rezultat pozitiv, pentru că ar cam fi momentul să ne calificăm iar la un Campionat European sau Mondial. La Dinamo este o situaţie mai interesantă şi cred că ar trebui să-l întrebăm pe Prunea ce se întâmplă acolo pentru că el a zis că îşi asumă toate aceste probleme pe care le are Dinamo la ora actuală. Eu ştiu foarte bine că de trei ani, domnul Negoiţă nu mai bagă niciun ban la acea echipă. Dar, îmi doresc din tot sufletul ca echipa să-şi revină şi nu să ia campionatul, pentru că e o diferenţă mare de CFR Cluj, dar uşor uşor să revină în câţiva ani acolo unde îi este locul”, ne-a declarat Dănuţ Lupu.

You may also like

Leave a Comment