Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. SCM Zalău învinge CSO Cugir şi este favorită la calificarea în finala barajului de promovare în Liga a II-a

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 47 views
A+A-
Reset

George Zima a debutat cu dreptul la gruparea zălăuană, SCM reuşind o victorie importantă, la două goluri diferenţă în faţa celor de la CSO Cugir. Returul se joacă peste o săptămână


SCM Zalău şi CSO Cugir s-au întâlnit în meciul tur al semifinalei pentru barajul de promovare în Liga a II-a, pe Stadionul Municipal din Zalău. Gruparea sălăjeană a plecat din postura de favorită, având în vedere că a jucat pe teren propriu şi încă din primele minute, trupa lui Zima a început să-şi arate colţii.

Astfel, în minutul 3, zălăuanii au solicitat o lovitură de la 11 m la un henţ în careu al lui Mario Boldea, însă „centralul” Florin Mazilu a lăsat jocul să continue…

Faza din minutul 3, la care zălăuanii au solicitat lovitură de la 11 m

După acea fază, au urmat minute de tatonare, ambele echipe fiind decise să nu rişte nimic. Zalăul a avut posesie mai bună, iar în minutul 16, Mihai Forna a avut o acţiune individuală şi a şutat puţin pe lângă poarta adversă din interiorul careului.

La faza imediat următoare a venit şi prima ocazie a oaspeţilor, dar Bogdan Miron a parat şutul „căpitanului” Tudor Şaucă.

La poarta cealaltă, Vadim Calugher şi-a încercat norocul de la marginea careului, după o fază individuală purtată de Sergiu Pop în banda stângă, iar la cealaltă poartă, din nou, Bogdan Miron a parat şutul lui Şaucă în minutul 38, astfel că tabela a rămas nemodificată.

Însă, doar pentru câteva minute…

În minutul 42, Răzvan Dulap a pasat excelent din apropierea mijlocului terenului, iar Raul Stanciu a făcut o preluare foarte bună spre careul advers, iar după o fentă „din corp” a rămas singur cu portarul advers, pe care l-a învins cu un şut cu stângul, la colţul lung, spre entuziasmul celor prezenţi la Stadionul Municipal.

Cu acest scor, 1 – 0, avea să se şi încheie prima repriză.

Repriza secundă a început cum s-a terminat prima, cu SCM Zalău în atac, iar după un şut peste poartă a lui Sebastian Culda, în minutul 48, Mihai Forna a scăpat singur spre poarta adversă, iar cu un lob de la marginea careului de 16 m a dublat avantajul Zalăului.

În minutele care au urmat, SCM Zalău a jucat foarte bine din puncte de vedere tactic şi nu a mai riscat foarte mult. Deşi au mai fost ocazii la ambele porţii, nu a fost nimic periculos, astfel că avantajul de 2 – 0 dobândit în minutul 48 a fost păstrat până la final.

Trebuie remarcată şi prestaţia portarului Bogdan Miron, cel care a dat siguranţă echipei, precum şi a tuturor jucătorilor care au jucat cu ambiţie şi dăruire, fiecare în parte având o prestaţie demnă de lăudat.

SCM Zalău priveşte încrezătoarea meciul retur de peste o săptămână, la adăpostul unui avantaj de două goluri.


SCM Zalău – CSO Cugir 2 – 0 (1 – 0)

Au marcat: Raul Stanciu (’42) şi Mihai Forna (’48)

SCM Zalău: Bogdan Miron – Florin Pop, Răzvan Dulap (’85 Lorant Kis), Cristian Jalbă, Mihai Cohan, Sebastian Culda (’64 Logon Romaric), Mihai Onicaş, Raul Stanciu – cpt. (’72 Mihai Petra), Vadim Calugher, Mihai Forna şi Sergiu Pop (’85 Sebastian Duma). Rezerve: Andrei Pop – Iustin Ardelean, Denis Cubaş, Alexandru Jula şi Dănuţ Cozma. Antrenor: George Zima

CSO Cugir: Toilă – Al. Rus, Dohotariu, Vlădia, Vitinha  – Boldea, L. Contra  (63, Dușmanu) – Șaucă/ cpt, P. Păcurar (87, Cioargă), Cocan (63, I. Grozav) – M. Lupu; rezerve: R. Opric, Budin, Casian, Șt. Radu, Șuteu, Tăban. Antrenor Lucian Itu


You may also like

Leave a Comment