Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Săptămâna Verde – Elevii de la Școala Gimnazială ”Traian Crețu” Năpradea au îmbrăcat comuna în culoarea verde

by Mihai POP
0 comment 24 views
A+A-
Reset

Cu ocazia „Săptămânii verzi”, un grup de elevi de la Școala Gimnazială ”Traian Crețu” Năpradea a organizat o acțiune de educație ecologică și de plantare de copaci. Copiii au fost susținuți de profesori, având oportunitatea să afle mai multe informații despre protejarea mediului înconjurător


Săptămâna Verde în comuna Năpradea începe cu o curățenie generală. Primăria comunei de pe Someş, împreună cu elevii de la Școala Gimnazială ”Traian Crețu” Năpradea, au organizat o curățenie generală în zone aferente comunei Năpradea, cât și pe malul Someșului.

Înarmați cu saci menajeri și mănuși, copiii au adunat zeci de saci de ambalaje și PET-uri.

Pentru „Săptămâna verde“ din acest an, temele au fost alese în funcţie de interacţiunile de până acum cu copiii, iar activitățile desfășurate au fost pe placul lor.

Potenţialul educativ al programului „Săptămâna verde“ prin caracterul său, contribuie la educarea copiilor, formându-i ca aliați al naturii.

Programul vizează stimularea respectului față de natură, formarea de convingeri, obişnuinţe şi deprinderi de conduită ca viitori cetăţeni, oferindu-le elevilor prilejul de a reflecta asupra atitudinii pe care trebuie să o aibă faţă de natură.

Mulțumim cadrelor didactice și copiilor de la Școala Gimnazială ” Traian Crețu” pentru efortul depus, astfel încât să avem o comună cât mai curată și frumoasă!”, transmite Eugenia Pop – viceprimar, comuna Năpradea

Astfel, după micul picnic în aer curat de la Someş-Guruslău, cu care s-a finalizat acțiunea, copiii au adunat selectiv resturile și au lăsat locul curat!

Aceștia își doresc ca în comuna lor să arate curată și să fie un exemplu pentru turistii care merg la picnic și lasă pet-uri și ambalaje aruncate.

De altfel, astăzi, în cea de-a doua zi din programul ”Săptămâna Verde”, copiii au plantat în curtea școlii vișini si zmeur.

Elevii Școlii Gimnaziale ”Traian Crețu” sunt bucuroși că au putut lua parte la aceste activități, iar Consiliul Școlar al Elevilor plănuiește să surprindă cu cât mai multe acțiuni de acest fel.

You may also like

Leave a Comment