Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. S-a inaugurat lotul Nuşfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania

by Mihai POP
0 comment 58 views
A+A-
Reset

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi imagini cu deschiderea circulației pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,55 km) din Autostrada Transilvania (A3), moment care marchează și depășirea bornei de 1.000 de kilometri de drum de mare viteză în România


Tronsonul a fost realizat de compania turcească Nurol, valoarea totală a investiţiei fiind de circa 500 milioane de lei, prin inaugurarea de joi.

Odată cu inaugurarea acestui tronson de 13,55 kilometri, a fost depășită borna de 1.000 de kilometri de drum de mare viteză (autostradă și drum expres) în România.

Sectorul din autostrada Transilvania care a fost deschis joi, a fost construit și proiectat în doi ani de antreprenorul turc Nurol Insaat Ve Ticaret SA.

Investiția a costat 384,14 milioane de lei fără TVA, iat proiectul a fost finanțat prin Programul Transport.

Mai exact, după deschiderea circulației pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,55 km) a Autostrăzii Transilvania lungimea drumurilor de mare viteză (autostradă și drum expres) ajunge la 1004 km.

📌 “Investițiile în infrastructura rutieră, în infrastructura de sănătate și în educație sunt fundamentale pentru progresul oricărei comunități. Mă bucur că astăzi s-a dat în trafic un tronson de autostradă ce tranzitează județul Sălaj și care va aduce numeroase beneficii atât sălăjenilor, cât și întregii regiuni. Orice kilometru de autostradă, de drum național și județean construit sau reabilitat reprezintă o cărămidă la temelia Țării Silvaniei. Cu astfel de investiții într-o rețea rutieră modernă, care să deschidă noi oportunități, ne pregătim pentru viitor și ne aliniem cu regiunile dezvoltate ale Uniunii Europene“, a declarat, în acest context, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

La inaugurare a fost prezent și Secretarul general al PNL, Lucian Bode, la inaugurarea ultimilor kilometri de autostrada care au adus distanţa totală a autostrăzilor din România la 1.004 km. De altfel, în 2020, el promitea că va fi alături de sălăjeni la momentul finalizării acestui tronson.

Prin darea în trafic a celor 13,5 kilometri de autostradă din Autostrada Transilvania, Sălajul face istorie, sunt primii kilometri de autostradă daţi în trafic din judeţul Sălaj şi România face istorie, pentru că atinge borna de o mie de kilometri pe autostradă care sunt în trafic în acest moment”, a spus Bode.

You may also like

Leave a Comment