Responsive Menu
Add more content here...


Foto – Profesorii sălăjeni se implică în prevenirea violenței și consumului de droguri în rândul elevilor

by Mihai POP
0 comment 31 views
A+A-
Reset

Având în vedere creșterea alarmantă a comportamentului adictiv în rândul minorilor și dinamica fenomenului de consum a substanțelor cu efecte psiho-active, la nivelul populației școlare, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog, anunță demararea proiectului județean pe tematica prevenirii consumului de droguri și a substanțelor cu efecte halucinogene, Viitorul depinde de tine!


Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a organizat, joi, 28.09.2023, ora 14.00, Seminarul județean de informare și instruire „Siguranța în școli – prevenirea consumului de droguri și a violenței”, alături de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Sălaj, Biroul Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj.

Activitatea a fost inițiată și organizată, având în vedere semnalarea creșterii cazurilor de consum a substanțelor cu efecte psiho-active în rândul tinerilor, dar și publicarea procedurii Ministerului Educației, privind managementul cazurilor de violență.

În cadrul seminarului au avut intervenții: inspectorul școlar general, prof. dr. Gheorghe Vasile Bulgărean – Inspectoratul Școlar Județean Sălaj; inspectorul școlar general adjunct, prof. Faluvegi Ervin Zoltan; inspectorul școlar general adjunct, prof. Forț Corina Emilia; Pc. Vancea Mihaela, inspector de specialitate prevenire gr. I – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj; inspector școlar, prof. dr. Rus Mădălina Ioana; inspector de poliție, Flonta Loredana, șef Birou Siguranță Școlară – Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj; prof. Bancea Gheorghe, director – Casa Corpului Didactic Sălaj; prof. Mesaros Adina, director – Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj.

Seminarul a fost susținut cu sprijinul și implicarea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj și a fost adresat coordonatorilor pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare din toate unitățile de învățământ din județul Sălaj, cadre didactice care dețin un rol esențial în coordonarea, inițierea, organizarea și desfășurarea activităților de prevenire la nivelul unității.

S-a pus accentul pe creșterea nivelului de informare cu privire la gestionarea unor potențiale situații de risc, privind efectele consumului de substanțe psihoactive în rândul adolescenților, precum și specificul serviciilor de consiliere disponibile la nivelul județului Sălaj, aspecte care reprezintă priorități ale Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, ale instituțiilor competente și a ale unităților de învățământ preuniversitar din județul Sălaj.

Pe întreg parcursul anului școlar 2023-2024, vor fi organizate activități de instruire cu directorii unităților de învățământ, responsabilii grupurilor de acțiune antibullying, profesorii din unitățile de învățământ, cu sprijinul instituțiilor care au competență în domeniul siguranței școlare.

You may also like

Leave a Comment