FOTO. Primăria Zimbor a reuşit să îndeplinească visul mai multor familii care au trăit izolate o viaţă întreagă

by Mircea ARDELEAN
0 comment 318 views
A+A-
Reset

Şapte gospodării din satul Sâncraiu Almaşului, care nu au avut niciodată acces la infrastructura rutieră, au ieşit din izolare cu ajutorul administraţiei locale. Aproape 20 de suflete îşi văd visul îndeplinit, după ce Primăria a făcut sacrificii pentru construirea unui pod peste râul Sâncraiu Almaşului

Chiar dacă locuiau în apropiere de Drumul European E81 (Drumul Naţional 1F), mai mulţi oameni din satul Sâncraiu Almaşului au trăit, totuşi, în izolare. Şapte gospodării situate dincolo de râul Sâncraiu Almaşului nu au avut niciodată acces la infrastructura rutieră.

Ca să poată ajunge la drum, oamenii au trebuit să îşi construiască poduri de lemn peste vale. Timpul a trecut peste ele, iar podurile s-au şubrezit şi unul dintre ele chiar a cedat.

Din păcate, autorităţile locale nu prea au putut interveni în zonă, deoarece terenul nu se afla în domeniul public. După ce podul a cedat şi un cetăţean a căzut cu autoutilitara în vale, Primăria comunei Zimbor a luat atitudine. La iniţiativa primarului Gabriel Mureşan, terenul pe care se aflau podurile a fost intabulat şi astfel a intrat în domeniul public.

Au început demersurile pentru construirea unui pod peste râu şi a unui drum de acces la cele şapte gospodării ce deserveşte aproximativ 20 de suflete.

Undeva la mijlocul lunii august au început şi lucrările, iar firma constructoare a executat un pod, un drum în lungime de 110 metri şi un zid de susţinere. S-a muncit bine, astfel că investiţia este finalizată în proporţie de 80%, iar drumul este deja practicabil!

“Momentan, se amplasează parapetul metalic şi mai rămâne de asfalat drumul. Temperatura nu permite deocamdată acest lucru, dar drumul a fost pietruit şi oamenii pot circula în prezent pe strada respectivă. Când timpul va permite, se va aşterne şi covorul asfaltic. Administraţia publică de la Zimbor a încercat tot timpul să rezolve problemele comunităţii. Proiectul se realizează cu bani de la bugetul local, dar şi cu o mică sumă de bani primită de la Guvernul României, prin recenta rectificare. Am construit un drum paralel cu Drumul European, un zid de sprijin pe toată lungimea drumului şi un pod prin care şapte gospodării ies din izolare”, ne-a declarat Gabriel Mureşan – primarul comunei Zimbor.

Astfel, autorităţile locale de la Zimbor reuşesc să îndeplinească visul acelor familii din satul Sâncraiu Almaşului, care au trăit izolaţi o viaţă întreagă.

You may also like

Leave a Comment