Responsive Menu
Add more content here...


Foto – Polițiștii sălăjeni participă la cursuri de prim ajutor

by Mihai POP
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Activitățile au avut loc la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și au fost susținute de către personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum”


Pe parcursul a două zile, pe 8 si 9 martie, a continuat sesiunea de pregătire a unei noi serii de polițiști care au învățat să acorde primul ajutor de bază.

Activitățile au avut loc la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și au fost susținute de către personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum”.

Viața unei persoane accidentate poate depinde de momentul acordării primului ajutor și de priceperea celui care intervine primul la locul evenimentului, astfel polițiștii pot contribui la salvarea vieții victimelor, până la sosirea personalului medical specializat.

Programul are ca scop principal atât dobândirea deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor fără echipamente, cât și învățarea modului de utilizare a defibrilatoarelor semiautomate.

În cadrul sesiunii de pregătire, ce a cuprins învățarea teoretică și practică, au fost exersate mai multe situații care au vizat: manevrele de resuscitare a persoanelor adulte, a copiilor sau a sugarilor, precum și instruirea privind utilizarea defibrilatorului automat extern, dezobstrucția de căi aeriene și conduita de urmat în cazul pacienților traumatizați.

Aceste activități de instruire au debutat din luna septembrie a anului trecut, și fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne.

  Compartimentul Informare și Relații Publice

                                                                                                                                  Mr. Jacodi Lucian

You may also like

Leave a Comment