Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Podul de la Valcău de Sus, finalizat cu aproape trei luni mai repede!

by Călin ONICAŞ
0 comment 475 views
A+A-
Reset

Investiția realizată în comuna Valcău de Jos prin CNI avea un termen de execuţie de 6 luni, dar constructorii au realizat o lucrare de calitate, durabilă şi trainică, într-un timp record

Construirea acestui pod la Valcău de Sus era foarte util, deoarece deschidea orizontul pentru mai multe gospodării aflate dincolo de râul Barcău. Podul urma să facă legătura între strada Cireşului şi Drumul Comunal DC 90.

Pentru realizarea investiţei, administraţia locală de la Valcău de Jos a început demersurile încă din anul 2022. Proiectul a primit finanţare de la Guvernul României, prin Compania Națională de Investiţii (CNI), iar valoarea era de 1 milion de lei şi termenul de execuție de 6 luni de la predarea amplasamentului.

Pe data de 12 martie 2024, s-a predat şi amplasamentul pentru executarea podului. La eveniment au participat primarul comunei – Ioan Roșan, dirigintele de șantier din partea CNI, dar şi reprezentanţi ai Companiei Someș Tisa, ABA Crișuri – Apele Române, firmei de proiectare şi a firmei care a câştigat licitaţia lucrărilor – S.C. Dacia Faber S.R.L. Cluj-Napoca.

Treaba a mers foarte bine, iar constructorul a reuşit să realizeze un pod trainic şi durabil, într-un timp record. În zilele trecute, podul de la Valcău de Sus a fost finalizat, în condiţiile în care data finalizării construcţiei era 11 august 2024!

“Investiţia a fost finalizată cu brio, iar în curând  va avea loc şi recepţia şi darea în folosinţă a podului. Mulțumim Guvernului României pentru finanţarea construcției acestui obiectiv util pentru comunitate. Totodată, mulţumim proiectantului şi constructorului pentru calitatea lucrărilor!”.

Ioan Roşan – primarul comunei Valcău de Jos

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 29 mai. 

You may also like

Leave a Comment