FOTO. Peste 500 de copii au participat la Cupa Bucuriei de la Jibou. Invitatul special a fost Ionuţ Rada – fostul jucător de la Rapid, Steaua sau CFR Cluj

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 95 views
A+A-
Reset

Competiţia a avut un scop caritabil, astfel că nu s-a ţinut cont de rezultate şi clasamente. Toţi copiii au fost câştigători, iar pe lângă sport, la această competiţie s-a pus accent şi pe educaţie prin tot ceea ce înseamnă The Rada Way, proiectul lui Ionuţ Rada care se ghidează după trei principii, educaţie, disciplină şi sport


La Jibou se întâmplă lucruri frumoase atât din punct de vedere administrativ, cât şi sportiv. Recent a avut loc Cupa Hera, o competiţie de fotbal feminin, prima din oraş, la care au participat nu mai puţin de 8 echipe. La doar o săptămână distanţă, Jiboul a fost din nou un pol important din punct de vedere sportiv pentru judeţul Sălaj.

La finele săptămânii trecute a avut loc Cupa Bucuriei, o competiţie caritabilă, organizată de SCO Jibou, în parteneriat cu The Rada Way, un proiect ce aparţine lui Ionuţ Rada – fost fotbalist la Universitatea Craiova, Rapid, Steaua sau CFR Cluj.

De altfel, Rada a fost invitatul special de la turneul desfăşurat la Jibou.

Peste 500 de copii implicaţi

La prima ediţie a Cupei Bucuriei au fost prezente 12 echipe, fiecare având mai multe grupe de vârstă. Competiţia s-a desfăşurat la trei categorii de vârstă, 2014, 2015-2016 şi 2017-2018. Peste 500 de copii au fost implicaţi, astfel că turneul s-a desfăşurat în două săli, la noua sala de sport din oraş şi în sala de sport a Liceului Teoretic “Ion Agârbiceanu” din Jibou.

Au fost prezente la prima ediţie cluburile SCO Jibou, SCM Zalău, Sportul Şimleu, FK Kraszna, ACSP Chinteni, CS Transilvania Seeds, ACS Napocense Star Cluj-Napoca, Atletico 2020, Minerul Ocna Dej, Vulturl Mintiu Gherlii, ACS Suplac Berettyoszeplaki SK şi CS Atletic Olimpia Gherla.

Toţi copiii au fost câştigători

Turneul Cupa Bucuriei a fost un turneu caritabil, iar scopul, aşa cum este şi numele, a fost să aducă bucurie copiilor. Nu s-au ţinut cont de rezultate şi clasamente, copiii s-au simţit bine şi la final, organizatorii, cu ajutorul sponsorilor, în special Wolf Recruit, o firmă olandeză, a premiat toţi copiii participanţi cu medalii, cupe şi diplome.

A venit şi Moşul la Jibou

La final de competiţie, copiii s-au bucurat şi de prezenţa lui Moş Crăciun care a venit la Jibou însoţit de trei crăciuniţe. Copiii au primit dulciuri, iar bucuria a fost maximă în sălile de sport din oraş.

Pe toată durata competiţiei în săli au fost amplasate urne în care doritorii au putut dona, iar toate sumele strânse din donaţii, precum şi din taxa de înscriere, urmează să fie donate la casa de copii din Jibou, precum şi la familii cu o situaţie materială mai precară.

Sport şi educaţie, o combinaţie reuşită

Competiţia de la Jibou nu a fost doar despre sport. Cele trei principii care definesc The Rada Way sunt educaţie, disciplină şi sport. Ionuţ Rada le-a vorbit copiilor despre importanţa acestora pentru a putea duce o viaţă sportivă exemplară. După turneu, din dorinţa de a le oferi tinerilor un exemplu, Ionuţ Rada i-a scos la alergat la 6.30 dimineaţa pe Florin Nechita – managerul de la SCO Jibou şi Puiu Unguraş – unul dintre antrenorii grupelor de copii de la clubul din oraş-

Totodată, organizatorii competiţiei au invitat-o şi pe o tânără din Jibou care le-a prezentat copiilor şi părinţilor un dicţionar inteligent, o aplicaţie, prin care cei mici pot învăţa o limbă străină. Dicţionarul inteligent le prezintă copiilor traducerea şi pronunţia cuvântului pe care doresc să-l înveţe.

Dan Ghiurco: “Sunt mândru de comunitatea noastră şi de talentele ei tinere”

“Cu mare bucurie am participat la deschiderea turneului Cupa Bucuriei, un moment îmbogăţit de prezenţa lui Ionuţ Rada, un exemplu de perseverenţă şi dedicaţie în fotbal. Este o inspiraţie să vedem astfel de modele pentru tinerii noştri sportivi, care aspiră să urmeze aceeaşi cale de succes. Felicitări tuturor participanţilor şi organizatorilor pentru un eveniment de neuitat. Împreună, celebrăm sportul şi talentul în comunitatea noastră! Sunt mândru de comunitatea noastră şi de talentele ei tinere!”, a fost reacţia lui Dan Ghiurco – primarul oraşului Jibou.

Sursa foto: SCO Jibou

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 13 decembrie.

You may also like

Leave a Comment