FOTO – Peste 100 de elevi sălăjeni prinși în baruri și cafenele în timpul orelor de școală

by Mihai POP
0 comment 3.1K views
A+A-
Reset

Proastă inspirație pentru elevii de la instituțiile de învățământ din Sălaj care s-au gândit să chiulească azi dimineață, când polițiștii și jandarmii sălăjeni au luat „la pas” barurile din apropierea școlilor și liceelor


Marți, 23 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu jandarmii sălăjeni și alături de reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj au continuat acțiunile pe raza județului Sălaj, pentru prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun și băuturi alcoolice, a traficului și consumului de substanțe interzise în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

Pentru prevenirea fenomenului de absenteism școlar, polițiștii și jandarmii sălăjeni au efectuat verificări în 92 de unități de alimentație publică amplasate în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, în special a celor care comercializează sau expun spre vânzare băuturi alcoolice, țigări sau alte produse din tutun.

De asemenea, au fost verificate 20 de localuri care exploatează jocuri de noroc și pariuri sportive, au fost legitimate 234 de persoane și au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 conform prevederilor Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun și alte 5 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

În cadrul activităților desfășurate, polțiștii și jandarmii sălăjeni au identificat 108 elevi care absentau nejustificat de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare.

Principalul risc care derivă din lipsa de la școală a elevului îl reprezintă activitățile pe care adolescentul le face când absentează, respectiv consumul de tutun, alcool sau droguri, precum și implicarea acestuia în activități cu potențial infracțional.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii de prevenire și de siguranță școlară sălăjeni au desfășurat activități educativ-preventive la Liceul Tehnologic „Octavian Goga” din Jibou, Școala Gimnazială din Buciumi și la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Jibou, abordând împreună cu elevii, teme privind comportamentul acestora în şcoală şi în societate, importanţa frecventării orelor de curs, prevenirea consumului de droguri şi riscurile asociate acestuia, precum şi respectarea reglementărilor şcolare, pentru ca aceştia să nu devină autori sau victime ale unor infracţiuni.

Prevenirea și combaterea victimizării minorilor, a absenteismului de la orele de curs și a abandonului școlar reprezintă priorități pentru polițiștii și jandarmii sălăjeni, context în care, astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare.

You may also like

Leave a Comment