Responsive Menu
Add more content here...


VIDEO. Oaspetele nepoftit din miezul nopţii – O vulpe, surprinsă cum se plimbă liniștită pe o stradă din centrul Zalăului

O vulpe a fost filmată în timp ce se plimba nestingherită printre blocuri, în miez de noapte, în municipiul Zalău

by Mihai POP
0 comment 3,6K views
A+A-
Reset

Animalele sălbatice încep să devină tot mai domestice. O dovedește și o vulpe, care se plimbă noaptea târziu pe străzile din centrului municipiului Zalău. Aceasta pare să nu se mai teamă de nimic, iar aseară a stat liniștită în mijlocul străzii, pentru o „ședință foto”.

O vulpe a fost filmată joi seară, pe o stradă din Zalău. Anim alul a venit agale  prin faţa sediului Consiliului Judeţean Sălaj şi s-a oprit chiar lângă Casa de Cultură a Sindicalelor. Vulpea este surprinsă cum trece nepăsătoare pe lângă cel care o filmează.

Animalul a fost surprins de un cititor Știrile din Sălaj în timp ce se furişa printre mașinile parcate pe o stradă din Zalău. Aceasta era în căutare de hrană. Aceste vulpi care intră în oraș pot fi extrem de periculoase deoarece se știe că sunt purtătoare de rabie.

Boala se poate transmite ușor și la câini prin mușcătură, în cazul în care cele două animale intră în contact, iar de la câini poate ajunge și la om. Oamenii sunt sfătuiți să nu hrănească animalele sălbatice și nici să nu se apropie de ele.

Rabia (turbarea sau nebunia cum i se mai spune popular acestui cuvânt derivat din latinul rabiere – care înseamnă a fi agresiv), spun doctorii de la DSP, este o boală infecţioasă acută determinată de virusul rabic, care afectează creierul şi măduva spinării atât la mamifere cât şi la oameni.

Virusul, secretat în saliva animalelor bolnave, se transmite în mod obişnuit la oameni şi animale prin muşcătură şi, mai rar, atunci când saliva unui animal turbat vine în contact cu răni deschise ale pielii sau cu ochii, nasul sau gura unei persoane sau ale unui animal. Rabia poate fi transmisă de animale sălbatice şi domestice (câini, pisici, dar şi de vaci, capre sau cai), în Europa, inclusiv în România, specia predominantă fiind vulpea (aceasta favorizând transmiterea la pisică, câine şi om).

You may also like

Leave a Comment