Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Moment de gală sub Măgură – Oraşul Şimleu Silvaniei a găzduit primul Campionat Mondial U21 de futnet!

by Călin ONICAŞ
0 comment 288 views
A+A-
Reset

Între cele opt echipe naţionale prezente la startul prestigioasei competiţii s-a aflat şi România, care a avut în componenţă doar jucători din Şimleu Silvaniei – oraş considerat capitala futnetului din ţara noastră. Pentru ca programul să se poată desfăşura în condiţii optime, unele meciuri s-au desfăşurat la Pericei

În ultimii ani, sportivii din Şimleu Silvaniei au obţinut rezultate notabile în futnet (tenis cu piciorul). Totul a culminat cu titlul de vicecampioană a României, cucerit de echipa SIMEX Şimleu în anul 2019! Şi la nivel de loturi naţionale, orăşelul de la poalele Măgurii a fost reprezentat cu cinste şi onoare.

Astfel, fără riscul de a greşi, ŞIMLEU SILVANIEI a devenit acum capitala futnetului din ţara noastră! Toate aceste referinţe bune i-au determinat pe oficialii Federaţiei Mondiale să dea dreptul oraşului Şimleu Silvaniei de a organiza prima ediţie a Campionatului Mondial Under 21 de futnet!

Desfăşurarea unei astfel de competiţii de anvergură a fost o mare onoare pentru cochetul orăşel din Sălaj. Pentru aceasta, şi administraţia locală şi mediul de afaceri din zonă (în special SC SIMEX SA – director general – Dumitru Blaga) s-au implicat activ, astfel ca totul să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii.

La start s-au aflat reprezentative a 8 Naţiuni din Europa şi Asia, e vorba de Italia, Franţa, Spania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România şi… Irak. Altfel spus, un total de 70 de participanţi şi 52 de meciuri disputate sâmbătă şi duminică la categoriile simplu, dublu şi triplu.

Pentru ca competiţia să se poată desfăşura în condiţii optime, unele meciuri au avut loc la sala de sport de la Pericei.

Două două zile pline, în care spectacolul de la fileu a fost în prim-plan, s-au desemnat şi câştigătorii. De departe, delegaţia Cehiei a fost cea mai valoroasă, mergând astfel acasă cu medaliile de aur atât la simplu, cât şi la dublu şi triplu!

Pe aproape au fost şi slovacii – asta nu doar geografic – deoarece aceştia au cucerit medaliile de argint la toate cele trei categorii! Pe podium au mai urcat Franţa (simplu), Irak (dublu) şi Irak (triplu). România s-a clasat pe locul 7 la simplu, iar la celelalte două categorii a ocupat locul 6.

La festivitatea de premiere, au fost prezenţi primarul Cristian Lazăr şi viceprimarul Cosmin Man, care au oferit câştigătorilor trofeele, în aplauzele celor prezenţi.

De precizat faptul că lotul echipei naţionale a României a avut în componenţă doar jucători din Sălaj, mai exact din Şimleu Silvaniei!

Lotul naţional al României:

Robert Horvat, Alex Nistor, Alin Sabo, Ionuţ Mureşan şi Nicolae Duma. Antrenor: Daniel Săsărman. Preşedinte: Sorin Bogdan

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 22 septembrie.

You may also like

Leave a Comment