Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. La Zimbor, în loc de BAR, dispensar medical modern!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 24 views
A+A-
Reset

O clădire care ani la rând a găzduit un bar a fost demolată, iar pe locul respectiv, adminisitraţia locală a optat să construiască un dispensar medical, care se apropie de finalizare

La Zimbor s-a pus un mare accent pe dezvoltare, iar în ultimii ani s-au demarat o serie de proiecte importante menite să crească gradul de confort al cetăţenilor. S-a lucrat mult la îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, la reabilitarea clădirilor publice, la înfrumuseţarea comunei, dar una dintre cele mai de efect realizări este construcţia unui dispensar medical modern, în centrul comunal.

Este o investiţie ce-i vizează în mod direct pe cetăţeni, astfel că administraţia locală a făcut tot posibilul ca în centrul comunal să fie construit un dispensar medical.

A depus un proiect prin PNDL 2, a cărui valoare a fost de 1.118.000 lei, iar lucrările au început în finalul anului 2019. Mai întâi s-a început cu demolarea unei clădiri vechi din Zimbor, acolo unde ani la rând a funcţionat un BAR. Pe locul respectiv acum se regăseşte un dispensar modern, construit la standarde înalte. Construcţia este spre finalizare, iar în perioada următoare va fi dat în folosinţă.

”Este o investiţie importantă care se apropie de finalizare. Dispensarul medical a fost construit pe locul unei clădiri vechi, de peste 100 de ani, unde a funcţionat un bar până în anii trecuţi”, a declarat primarul Gabriel Mureşan.

Dispensarul medical are patru cabinete cu toate dotările necesare şi băi interioare, astfel încât să poată fi obţinută autorizaţia de funcţionare. Mai rămâne însă de rezolvat o altă problemă, găsirea unui medic de familie care să vină şi să profeseze în comună. Autorităţile locale speră ca medicii să fie convinşi să vină la Zimbor, mai ales că acum dispensarul medical poate oferi condiţii ca şi cabinetele medicale de la oraş. În plus, Primăria îşi doreşte ca la dispensarul medical să vină ocazional şi medici specialişti.

”Condiţiile sunt foarte bune, iar pe lângă un medic de familie, vrem să avem la Zimbor  şi anumiţi medici specialişti care să vină şi să facă consultaţii periodic. În acest sens am avut discuţii chiar şi cu doctori de prin Cluj”, spune primarul Gabriel Mureşan.

You may also like

Leave a Comment