Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Karateka Călin Marincaş i-a uluit pe americani!

by Monel SABOU
0 comment 34 views
A+A-
Reset

Invitat să participe la Campionatele Naționale ale Statelor Unite ale Americii, multiplul campion Mondial şi European la karate tradiţional – sensei Călin Marincaș, a făcut senzație peste ocean și a primit invitații de a reveni pe tărâmul american și cu prilejul altor competiții de nivel înalt


Fără să exagerăm putem afirma faptul că sportivul şi antrenorul Călin Marincaş de la CS Seiko Zalău este unul dintre cei mai titraţi sportivi sălăjeni din ultimii ani.

Performanţele sale l-au propulsat ani la rând în postura de sportivul numărul 1 al judeţului Sălaj, iar acest lucru a venit firesc în urma unor rezultate deosebite.

Tot datorită rezultatelor obţinute, sportivul zălăuan a atras atenţia practicanţilor de arte marţiale de peste ocean, astfel că talentatul sportiv a fost invitat să participe alături de alţi doi sportivi din România, Gabriel Ormenişan şi Mircea Popa, de către AAU – Amateur Athletic Union, prin sensei Mihai Apan care este de peste 20 de ani membru AAU, la cel mai important concurs naţional din Statele Unite.

Organizatorii au droit ca echipa din România să participe în competiţie alături de sportivii americani, iar la finalul întrecerilor cei trei ”tricolori” au reuşit să intre în posesia medaliilor de bronz.

Imediat după competiţie, Călin Marincaş a declarat corespondentului nostru din Statele Unite.

”Concursul a fost frumos şi interesant datorită unor reguli diferite faţă de ceea ce suntem noi obişnuiţi. Competitori întâlniţi aici sunt foarte buni şi în acelaşi timp şi foarte tineri. Am văzut un nivel foarte bun la acest concurs. Vreau să remarc şi incredibila organizare. Totul s-a desfăşurat după programul stabilit dinainte şi afişat pe site-ul official. De asemenea pot să spun că am fost surprins de felul în care ne-au primit şi pot să spun că s-au bucurat că am venit să concurăm aici, la ei acasă. Am primit aprecieri din partea spectatorilor dar şi a concurenţilor care au fost plăcut impresionaţi de stilul meu de luptă puţin diferit faţă de cel practicat aici, peste ocean. Mă bucur că am reuşit să onorez invitaţia şi mai ales mă bucur şi pentru faptul că am reuşit să-mi întâlnesc verişorii, prieteni din Zalău şi inclusiv un ziarist sălăjean. M-am simţit bine aici, cei dragi mi-au arătat locuri superbe din Statele Unite, dar tot ce este frumos se termină repede aşa că acum mă voi întoarce acasă unde mă voi pregăti pentru Campionatele Europene ce vor avea loc în Serbia”, a declarat Călin Marincaş reporterului nostru din America.

Vizibil obosit datorită timpului scurt petrecut peste ocean înainte de competiţie şi afectat de drum şi diferenţa de fus orar, Călin Marincaş nu a uitat de oamenii care i-au fost şi îi sunt alături şi a ţinut să mulţumească şi prin intermediului ziarului nostru sponsorilor săi: Boglar Champ prin Nemeti Gergely şi Group Metal Trading prin Nicolae Hodiş, sponsori care întotdeauna sunt alături de el şi îi asigură prezenţa la competiţiile importante.

Sportivul zălăuan nu şi-a uitat nici familia căreia a ţinut să-i mulţumească pentru înţelegerea de a-i înţelege pasiunea.

După o săptămână petrecută pe tărâm american, Călin Marincaş a pornit spre România, dar în puţinul timp petrecut aici a înţeles mai bine de ce sportivii americani domină atâtea şi atâtea competiţii.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 4 iulie.

You may also like

Leave a Comment