Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Jaful de la miezul nopţii – Un tânăr din Cluj a sustras dintr-o casă din Zalău un seif cu peste 25.000 de euro!

by Mircea ARDELEAN
0 comment 12 views
A+A-
Reset

Lovitura a fost dată în noaptea 24 spre 25 februarie, când un bărbat de 33 de ani din Cluj a pătruns prin escaladarea unui gard într-o locuință dintr-o zonă rezidențială din municipiu, de unde ar fi sustras un seif în care se aflau 25.000 de euro și 5.000 de lei. Ieri, suspectul a fost identificat de către poliţiştii sălăjeni

Clujean bănuit că ar fi sustras peste 120.000 de lei dintr-o locuință dintr-o zonă rezidențială, reținut de polițiștii de investigații criminale sălăjeni, în urma a două percheziții domiciliare.

Joi, 16 martie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au efectuat două percheziții domiciliare pe raza municipiului Zalău, pentru documentarea și probarea activității infracționale a unui bărbat de 33 de ani, din localitatea Sâmboleni (județul Cluj), bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale îl bănuiesc pe bărbatul de 33 de ani că, în noaptea de 25 februarie, ar fi pătruns prin escaladarea unui gard într-o locuință din municipiul Zalău și ar fi sustras dintr-un seif 25.000 de euro și 5.000 de lei.

Aproximativ 70% din prejudiciu a fost recuperat

Prejudiciul total provocat de acesta este estimat la aproximativ 130.000 de lei, din care polițiștii sălăjeni au recuperat aproximativ 70%.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate de polițiștii sălăjeni pentru documentarea și probarea activității infracționale a bărbatului au fost descoperiți și ridicați în vederea cercetărilor 18.220 de euro și 80 de lei, bani în legătură cu care exisă suspiciunea rezonabilă că ar proveni din săvărșirea infracțiunii.

Suspectul a fost reţinut şi urmează să fie arestat

Joi, 16 martie, în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii l-au reținut pe bărbatul de 33 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Vineri, 17 martie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale îl vor prezentat pe bărbatul de 33 de ani, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Zalău, cu propunere de arestare preventivă a acestuia.

“Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii sălăjeni au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al Biroului de Analiză a Informațiilor Sălaj și de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoana bănuită beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a menţionat Ioana Lascău – purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

You may also like

Leave a Comment