Foto – Întâlnire cu Organizația de pensionari a PSD Jibou

by Mihai POP
0 comment 66 views
A+A-
Reset

Organizatia de pensionari a PSD Jibou, alături de domnul primar Dan Ghiurco și domnul viceprimar Vlad Pascalău, a dat startul dezbaterilor pe noua lege a pensiilor. A fost o întâlnire frumoasă cu părinții și bunicii din oraș


Prin adoptarea legii pensiilor, #PSD a realizat unul dintre cele mai importante obiective politice ale sale, pe care l-a urmărit cu consecvență: reformarea sistemului public de pensii, astfel încât să fie înlăturate inechitățile dintre pensionarii care au muncit și au contribuit la fel și să se asigure o creștere continuă și sustenabilă a veniturilor pensionarilor.

Totodată, prin adoptarea legii în termenul convenit cu cei din Comisia Europeană, PSD a eliminat pragul de 9,4% din PIB scris cu atât de mult cinism de USR în PNRR, care dorea și înghețarea pensiilor până în 2070.

Pentru PSD, pensionarii nu sunt nişte asistaţi social! Părinţii şi bunicii noştri au muncit o viaţă întreagă, au clădit ţara în care trăim prin eforturile lor susţinute şi sub nicio formă nu trebuie consideraţi o povară pentru societate.

Noua lege a pensiilor:

✅️ elimină inechitățile;

✅️ recompensează munca și contributivitatea, prin acele puncte de stabilitate suplimentare;

✅️ încurajează continuarea studiilor pentru cei tineri, prin acordarea unor puncte la pensie pentru perioada necontributivă;

✅️ susține familia, natalitatea și creșterea copiilor prin acele beneficii privind scăderea vârstei de pensionare pentru mame și luarea în considerare ca perioadă de contributivitate a concediului pentru creșterea copilului.

You may also like

Leave a Comment