FOTO – Incendiu la un bloc de locuințe din Zalău în primele minute ale anului

by Mihai POP
0 comment 73 views
A+A-
Reset

O parte dintre locuitorii oraşului zălăuan au avut parte de un spectacol nedorit, altul decât focul de artificii organizat de administaţia locală, pentru a marca venirea anului 2024. La câteva minute după miezul nopţii, a fost anunțat un incendiu izbucnit la un apartament din cadrul unui bloc din municipiul Zalău, pe strada Alunului

Imediat după intrarea în Noul An, la ora 00:18, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța un incendiu izbucnit la un apartament din cadrul unui bloc din municipiul Zalău, pe strada Alunului.

Către locul indicat s-au deplasat forțe și mijloace cu un efectiv de trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru descarcerare, echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă, o ambulanță aparținând Serviciului de Ambulanță Județean și 20 de pompieri.

La fața locului, ordinea publică a fost asigurată de un echipaj al jandarmeriei și al poliției.

Incendiul s-a manifestat la un apartament de la parterul blocului, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, din cadrul unui bloc de locuințe de tip P+1, alcătuit din 4 apartamente. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Până la sosirea echipajelor s-au autoevacuat 4 persoane(2 adulți și 2 copii), iar ulterior alte 2 persoane (dintre care una era imobilizată la pat) au primit sprijinul pompierilor pentru a părăsi imobilul. Acestea au fost evaluate de către echipajele medicale fără a fi necesar transportul acestora la spital. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Incendiul a fost lichidat în scurt timp, după care salvatorii au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative și ventilarea spațiilor.

Au ars piese de mobilier, aparatură electrocasnică și alte bunuri din interiorul locuinței.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de natură electrică, incendiul pornind de la o defecțiune a tabloului de distribuție al locuinței.

Pompierii sălăjeni vă reamintesc câteva măsuri de prevenire la exploatarea instalațiilor electrice:

– se interzice folosirea instalaţiilor şi aparatelor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, având conductori neizolaţi, cu prize sau întrerupătoare defecte, doze sau derivaţii fără capace;

– totodată, folosirea siguranţelor supradimensionate la tablourile de distribuţie este interzisă;

– nu se permite executarea instalaţiilor electrice pe elemente de construcţie din materiale

combustibile, acestea constituind un risc ridicat de incendiu;

nu utilizați în stare defectă instalaţiile şi receptoarele electrice.

You may also like

Leave a Comment