FOTO – Inaugurare strung CNC la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău

by Mihai POP
0 comment 57 views
A+A-
Reset

Într-un cadru festiv, a avut loc marți, inaugurarea unei noi dotări la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău. Mai exact, este vorba de un strung cu comandă numerică, de ultimă generație, precum și a tuturor echipamentelor conexe necesare pentru buna desfășurare a actului educațional


Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a participat marți la evenimentul de inaugurare a atelierului de mecanică din cadrul Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” din municipiu, sponsorizat de TenarisSilcotub.

La inaugurare au mai luat parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sălaj a participat prof. dr. Rus Mădălina Ioana, inspector educativ.

Compania Tenaris Silcotub a fost reprezentată de președinte Mihaela Popescu, vicepreședinte Esteban Floresi, Sr. Director Resurse Umane Avramescu Carmen, Sr. Director Departament Legal Dobrescu Arina, Manager Relația cu Comunitatea Hodrea Codruța, Sr. Director de Calitate Rareș Cubleșan. Conducerea liceului a fost reprezentată prin doamna director, prof. Cozac Alina, și doamna director adjunct, prof. dr. Mada Maria.

De asemenea, au fost prezenți profesorii catedrei tehnice, dar și beneficiarii direcți ai proiectului, elevii din clasa a XI-a G, profil Mecanic – Tehnician Prelucrări pe Mașini Unelte cu Comandă Numerică.

A avut loc o prezentare a investițiilor realizate și o demonstrație practică a operării acestui utilaj, plusul de valoare pe care îl aduce în actul educațional, importanța menținerii unei baze materiale educaționale actualizate la standardele curente.

Activitatea și realizările prezentate marți au fost posibile cu ajutorul implicării directe a firmei Tenaris Silcotub în îmbunătățirea actului educațional, prin sponsorizarea achizițiilor necesare.

Prin intermediul acestei investiții, elevii și cadrele didactice vor deprinde și exersa competențe privind prelucrarea pieselor prin așchiere, compania Tenaris Silcotub continuând astfel investițiile în educația tehnică, aspect subliniat și de către domnul primar în intervenția pe care a avut-o în cadrul evenimentului.

🟢“Vă mulțumesc pentru invitația de a fi prezent, astăzi, la un eveniment care va marca actul educațional în unitatea de învățământ în care ne aflăm. Sunt absolut convins că investiția pe care compania TenarisSilcotub a făcut-o aici, la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, va ajuta cât mai mulți elevi să își găsească chemarea și să își descopere abilitățile pe care le au, iar în viitor să ne revedem cu tineri care au absolvit acest liceu și au rămas pe piața muncii din municipiu sau din județul Sălaj. Mulțumesc doamnei Președinte și tuturor reprezentanților companiei TenarisSilcotub pentru implicarea în viața comunității noastre și pentru toate investițiile pe care le fac”, a transmis în cadrul evenimentului Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

You may also like

Leave a Comment