Responsive Menu
Add more content here...


Foto. Hoț de biciclete din scări de bloc din Zalău prins de oamenii legii. Prejudiciul de 5.870 de lei a fost recuperat

by Mihai POP
0 comment 27 views
A+A-
Reset

Un minor de 14 ani, din municipiul Zalău, este suspect principal în cazul a șapte furturi de biciclete din scări de bloc din oraş. Toate bicicletele au fost recuperate și predate persoanelor prejudiciate


Vineri, 19 august, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au identificat un tânăr, bănuit că ar fi sustras 7 biciclete, din municipiul Zalău.

În perioada 27 iulie-13 august a.c., șapte persoane, din municipiul Zalău au sesizat polițiștii cu privire la faptul că le-au fost sustrase bicletele, majoritatea dintre ele aflându-se în scări de bloc.

În urma investigațiilor întreprinse de polițiști a reieșit faptul că bicicletele erau neasigurate și au fost sustrase pe timp de noapte de către un tânăr, de 14 ani, din Zalău.

Valoarea prejudiciului cauzat a fost de 5.870 de lei.

Toate bicicletele au fost recuperate și predate persoanelor prejudiciate.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, sub supravegherea unității de parchet competente.

În acest context, polițiștii sălăjeni vă recomandă ca pentru prevenirea furturilor de biciclete de pe scările blocurilor să aveți în vedere următoarele:

– este populară idea că sunt furate doar modelele scumpe, dar nu este corect. Hoții sunt imprevizibili, pot să își însușească chiar și cel mai uzat model, pentru vânzare, fier vechi, sau doar pentru a se folosi temporar. Indiferent ce fel de bicicletă/trotinetă/tricicletă dețineți, luați măsuri de prevenire a furtului;

 nu lăsați bicicleta/trotineta/tricicleta neasigurată pe scara blocului, chiar dacă este o situație temporară sau este pe timp de zi. Hoții sunt oportuniști și profită adesea de aspectele de neglijență în privința protejării bunurilor pe care și le însușesc. De asemenea, asigurarea cu lacăte/lanț pentru bicicletă ajută la o încadrare juridică mai aspră;

– păstrați fotografii și documente privind achiziția, notați elementele de identificare și țineți minte cât mai multe detalii referitor la bicicleta pe care o dețineți – elemente precum seria, modelul și fabricantul (ce se regăsesc de regulă pe partea inferioară a cadrului), dar și eventuale mici personalizări, ajută mult la identificarea bunului ce a fost furat. În situația nedorită a unui furt, aceste detalii sunt cele care vă ajută să vă recuperați bunul.

You may also like

Leave a Comment