Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Femeie însoțită de un copil în vârstă de 7 ani, atacată și mușcată de un câine furios în cartierul Traian din Zalău

by Tiberius NICODA
0 comment 2.7K views
A+A-
Reset

Astăzi, în jurul orelor 13,30, pe strada Andrei Mureşanu (cartierul Traian) din Zalău, o femeie de circa 40 de ani, însoțită de un copil în vârstă de 7 ani, care se deplasa în zonă, a fost mușcată de un câine care a atacat-o.

Femeia se deplasa cu micuţul de mână, pe singurul trotuar amenajat pe această stradă. La un moment dat, cei doi au trecut prin dreptul unui imobil dărăpănat și cu împrejmuiri nesecurizate, deteriorate și rupte, în curtea căruia se află doi câini furioşi de talie mare.

S-a întâmplat la fel ca şi în alte dăţi, când animalele latră şi sar la trecătorii care frecventează acel traseu. De data aceasta, mama copilului a avut neșansa de a deveni victimă directă – unul dintre câini a sărit prin gard și a muşcat-o pe femeie de antebraț!?

Copilul femeii a intrat în stare de șoc

Desigur, pe lângă spaima și durerea femeii provocate de atacul violent și neașteptat al câinelui agresiv s-a adăugat și trauma copilului de 7 ani care o însoțea și care văzându-și mama atacată și mușcată, a intrat în stare de șoc.

Acuma, sincer, însăși deplasarea pe trotuarul din zona imobilului din curtea căruia câinele a atacat femeia și copilul, este trotuar doar cu numele, acesta fiind deteriorat, plin de gropi și capcane, având doar o lățime de două, trei palme, numai trotuar nu se poate numi și este aproape impracticabil. În acea zonă trebuie să fii atent pe unde calci și efectiv – pe partea caselor trebuie să te ferești să nu-ți rupi gâtul, necum să te aștepți să fii atacat de câini prin spărturi de gard.

Ne întrebăm totuși în toată tragedia întâmplării, ce s-ar fi întâmplat dacă copilul de 7 ani care însoțea femeia mușcată s-ar fi aflat pe partea cu gardul prin care a atacat câinele și a mușcat? Pe femeie, clar, câinele a mușcat-o de mână având în vedere, că la acea înălțime a apucat să o atace prin gardul spart.

Dar, dacă era copilul, al cărui cap se afla la înălțimea mâinii mușcate a femeii? Mușca copilul de cap, de față și îl desfigura, ori, Doamne ferește! Se putea mult mai rău și mai grav.

Femeia a ajuns la Urgenţă

Urmarea acestei nefericite întâmplări, femeia s-a deplasat la UPU Sălaj unde a primit îngrijirile medicale care se impuneau în prima fază, urmând ca săptămâna viitoare să înceapă un tratament de prevenție antirabică la Spitalul de Boli Infecțioase Zalău pentru a preîntâmpina orice complicații ulterioare. Și uite așa, mergi liniștit pe stradă, regulamentar, pe trotuar și precaut ca să nu te lovească vreun hăbăuc din trafic și te trezești mușcat de câini, în aproape, pretins, plin centru de oraș.

Din discuțiile cu vecinii din zonă, se spune că imobilul cu pricina care găzduiește cei doi câini agresivi este unul nelocuit, unde rareori o persoană înaintată în vârstă mai vine să le dea de mâncare, dar că, mai multe persoane ar fi reclamat proprietarului agresivitatea câinilor săi, deranjul pe care aceștia îl fac lătrând zi și noapte, cu rost sau fără rost. Mai mult de atâta, igiena, curățenia din zona locuinței, imobil, curte, sunt într-o stare vecină cu molima.

Atentat la siguranţa copiilor care trec zilnic spre și dinspre şcoală

Trebuie punctat că în acea zonă unde s-a întâmplat atacul canin asupra femeii și copilașul ei trec spre și dinspre școala și grădinița aflată în zonă o groază de copii însoțiți de către părinți, bunici care sunt expuși zilnic pericolului canin și nu numai. Dar ce te faci cu pruncii care merg prin zonă neînsoțiți de nimeni? Pentru că nu toți au disponibilitatea și posibilitatea de a-și conduce copiii la și de la școală, grădiniță sau pur și simplu la o banală plimbare.

Astfel, credem că ceea ce se cheamă generic Poliția Animalelor din cadrul IPJ ar trebui să ia măsuri severe în astfel de cazuri, nu atâta pentru a le pedepsi cu dosare, amenzi, cât mai ales pentru a le preveni și combate.

Să nu uităm în contextul acesta, că în urmă nu cu mulți ani, un bărbat din Zalău, a sfârșit tragic sfâșiat și omorât de către niște câini scăpați dintr-o locație a cărei împrejmuire era lăsată de izbeliște de către un proprietar indiferent și neprevăzător…

You may also like

Leave a Comment