Responsive Menu
Add more content here...


Foto – Eveniment dedicat romilor din județul Sălaj

Ziua internaţională a romilor a fost sărbătorită astăzi, printr-un eveniment organizat de Asociația pentru Combaterea Sărăciei Sălaj, în colaborare cu Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj

by Mihai POP
0 comment 28 views
A+A-
Reset

Ziua Internaţională a Romilor a fost marcată astăzi, 8 aprilie, la Zalău, printr-un eveniment organizat de Asociația pentru Combaterea Sărăciei Sălaj, în colaborare cu Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

“Romii au dat României oameni de valoare în diverse domenii, personalități care au demonstrat că, prin educație, cu dragoste și respect pentru părinți, pentru țară, dar și cu credință în Dumnezeu, se poate învinge orice obstacol și se poate reuși în viață. Această realitate ne arată că fiecare individ, indiferent de etnie ori de mediul din care provine, are potențialul de a contribui la progresul unei societăți. Pentru a construi o comunitate incluzivă, unde toți oamenii beneficiază de oportunități egale, este esențial să ne unim forțele. Să depășim prejudecăți și bariere, să luptăm împotriva discriminării, să cultivăm toleranța și respectul reciproc!”, a transmis, cu acest prilej, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Ziua Internațională a Romilor este sărbătorită anual în data de 8 aprilie, în cinstea recunoaşterii culturii, istoriei şi drepturilor milioanelor de romi din toată lumea, dar şi pentru a atrage atenţia asupra provocărilor de discriminare cu care se confruntă comunităţile de romi din Europa şi de pretutindeni.

You may also like

Leave a Comment