Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Eroii martiri au fost comemorați astăzi la Ip

by Mihai POP
0 comment 31 views
A+A-
Reset

Luni, 14 septembrie, în comuna Ip a avut loc comemorarea celor 157 de martiri care au fost implicați în masacrul armatei horthyste


Acum 80 de ani, în noaptea de 13 spre 14 septembrie, și-au pierdut viața 157 de persoane, în masacrul armatei horthyste, din comuna Ip.
Marcel Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj a fost prezent astăzi, la ceremonia închinată anual acestor martiri.

“Cei care nu cunosc trecutul, trebuie să-l afle, iar cei care îl știu, nu trebuie să-l uite. Astăzi, la opt decenii după masacrele hotrhyste petrecute în Transilvania, ne revine datoria morală de a-i comemora pe cei 157 de martiri, care și-au pierdut viața în comuna sălăjeană Ip. Istoria nu poate fi schimbată, dar suntem datori să clădim un viitor în care să primeze unitatea, respectul reciproc și toleranța. În data de 14 septembrie a fiecărui an, avem onoarea de a ține un moment de reculegere și de a aduce un pios omagiu eroilor de la 1940. Bunul Dumnezeu să-i odihnească pe toți, în liniște și pace!”, a spus Marcel Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj.

La monumentul ridicat în memoria eroilor martiri de la Ip, oficialitățile locale și județene au participat astăzi, la depuneri de jerbe. De asemenea, a fost desfășurată și o slujbă religioasă, pentru pomenirea martirilor, în incinta Cimitirului Erorilor.

You may also like

Leave a Comment