Foto – Elevii de la Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău au ”descoperit” fascinantul univers al arheologiei

by Mihai POP
0 comment 53 views
A+A-
Reset

Elevii Liceului Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău au intra în fascinantul univers al arheologiei, explorând tainele trecutului sub îndrumarea unui expert pasionat. Horea Pop a captivat audiența cu povestiri despre descoperirile sale și a oferit o perspectivă incitantă asupra meseriei de arheolog


Astăzi, la Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău, arheologul Horea Pop a fost invitatul profesoarei Alexandra Preda, care a pregătit câteva întâlniri cu elevii școlii.

Astfel, elevii claselor a V-a, a VII-a și a VIII-a au avut oportunitatea unică de a intra în fascinantul univers al arheologiei, explorând tainele trecutului sub îndrumarea unui expert pasionat.

Horea Pop a captivat audiența cu povestiri despre descoperirile sale și a oferit o perspectivă incitantă asupra meseriei de arheolog. A vorbit despre aventurile din timpul săpăturilor arheologice, despre cum se reconstituie puzzle-ul istoriei și despre importanța patrimoniului cultural.

Elevii au avut ocazia să pună întrebări, să înțeleagă provocările și satisfacțiile unei astfel de cariere, și să descopere cum pot contribui și ei la conservarea și înțelegerea moștenirii noastre culturale.

Ne bucurăm că am putut oferi elevilor ocazia de a se conecta cu lumea fascinantă a arheologiei și de a visa la posibile viitoare descoperiri istorice!”- au transmis reprezentanții Muzeului Județean.

#Arheologie#EducațieCulturală#DescoperăTrecutul

You may also like

Leave a Comment