Foto – E vremea colindelor la Centrele de Zi pentru Persoane Vârstnice ,,Tinerețe fără Bătrânețe” și ,,A doua familie”

by Mihai POP
0 comment 73 views
A+A-
Reset

A venit din nou vremea colindelor la Centrele de Zi pentru Persoane Vârstnice ,,Tinerețe fără Bătrânețe” și Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice ,, A doua familie”, unde au primit au primit dragoste, binecuvântare și o mângâiere în prag de sărbătoare


Spre finalul anului, toată lumea se pregăteşte pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului. Nașterea Domnului – Crăciunul este primul praznic împărătesc cu dată fixă.

Sărbătoarea aceasta marchează nașterea Mântuitorului şi este sărbătorită de către creştinii din întreaga lume în fiecare an, pe 25 decembrie. Acest moment marchează naşterea trupească a Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi prima sărbatoare creştină a Mântuitorului.

E vremea colindelor! Este momentul în care grupuri de colindători se strâng împreună și pornesc în căutarea de case în care să împărtășească bucuria și speranța Crăciunului. Această tradiție de a cânta colinde datează încă din perioada medievală și s-a păstrat până în zilele noastre, transformându-se într-o activitate iubită și așteptată de toți.

Această perioadă deosebită a fost așteptată și de beneficiarii Centrului de Zi pentru persoane vârstnice ,,Tinerețe fără Bătrânețe” și Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice ,, A doua familie”.

Primăria Municipiului Zalău, prin Direcția de Asistență Socială Zalău – Serviciul destinat Persoanelor Vârstnice, coordonează activitatea Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice ,,Tinerețe fără Bătrânețe” și Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice ,, A doua familie”.

Persoanele vârstnice din cele două centre se bucură zi de zi de activități care îi încurajează să rămână activi în viața socială și să interacționeze cât mai bine cu persoanele din jur!​​ În cursul lunii decembrie, seniorii din cele două centre au fost implicați într-o serie de activități dedicate sărbătorilor de iarnă.

În ziua de Sfântul Nicolae, Biblioteca Județeană a fost prezentă în mijlocul persoanelor vârstnice cu o activitate prin care a invitat toți beneficiarii să împărtășească povești legate de sărbătorile de iarnă, Moș Gerilă și Sfântul Nicolae, având parte și de o surpriză – un mini-recital susținut de două tinere talentate. Tot în această perioadă frumoasă a fost alături de seniorii celor două centre un preot care le-a vorbit despre semnificația profundă a sărbătorii Crăciunului, s-au rostit rugăciuni și s-a colindat împreună într-un cadru familial, consolidând sentimentul de unitate în rândul persoanelor vârstnice.​​​​​​

Pentru seniorii celor două centre de zi s-a organizat și o excursie la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea, muzeul Țării Crișurilor și Târgul de Crăciun Oradea.

Un număr mare de persoane vârstnice s-au bucurat de această excursie, vizita la mănăstire înaintea sărbătorilor le-a adus pace și liniște în suflete, iar obiectivele turistice din Oradea au fost pe măsura așteptărilor.​

Activitatea SECRET SANTA a adus o atmosferă plină de bucurie și emoție în rândul seniorilor. Fiecare persoană vârstnică a primit un cadou atent ales, iar schimbul de daruri a creat legături mai strânse între beneficiarii centrelor.

​​​​​​Asociația Proactiva pentru Dezvoltare Comunitară l-a ajutat pe Moș Crăciun să ajungă la Centrele de zi pentru persoane vârstnice cu daruri! Astfel, reprezentanții acestei asociații au ales și în acest an să surprindă persoanele vârstnice cu momente de suflet și cadouri frumoase.​​​​​​​​

În această perioadă, persoanele vârstnice din cele două centre au fost colindate de Handbal Club Sportiv DINAMYC Zalau, care împreună cu reprezentanții și copiii prezenți, au adus vârstnicilor cadouri și colinde de suflet. ​​​​​​​

Și în prag de sărbătoare, conducerea Primăriei Zalau, conducerea DAS și grupul de colindători ,, Zestrea” de la Casa Municipalǎ de Culturǎ au fost alături de persoanele vârstnice din Centrele de zi pentru persoane vârstnice ,, Tinerete fara Batranete” și ,, A doua familie” cu urări frumoase de Crăciun și colinde care au răsunat în ambele centre.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!