Responsive Menu
Add more content here...


Foto – Dragobetele, sărbătorit printr-o proiecție de film de către studenții zălăuani ai Universității Vasile Goldiș Arad

Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, a fost marcată vineri, 23 februarie, de către studenții zălăuani ai Universității Vasile Goldiș Arad, printr-o proiecție de film și o scurtă prezentare a obiceiurilor strămoșești

by Mihai POP
0 comment 13 views
A+A-
Reset

Astăzi, 24 februarie, în ţara noastră este marcată sărbătoarea populară de Dragobete, un moment bazat pe numeroase tradiţii, care parcă în ultimii ani a început să „pălească” în faţa mult mai comercialei sărbători de „Valentine’s Day”.

Cu această ocazie, vineri 23 februarie, studenții zălăuani ai Universității Vasile Goldiș Arad au marcat această sărbătoare românească printr-o proiecție de film și o scurtă prezentare a obiceiurilor strămoșești.

La acest eveniment au participat primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt și președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

În deschiderea evenimentului, domnul primar a subliniat importanța promovării obiceiurilor și a tradițiilor românești, cât și a sentimentului patriotic, iar doamna profesor Ioana Tuduce, consilier local al municipiului Zalău, a prezentat semnificația acestei sărbători. Intervențiile au fost urmate de vizionarea unui film.

Prezent la deschiderea evenimentului, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a primit aprecieri din partea conducerii universității pentru performanțele obținute în dezvoltarea județului și buna colaborare între cele două instituții.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Sălaj le-a vorbit studenților despre tradițiile românești și valorile creștine ce trebuie promovate pentru a ne păstra, ca popor, identitatea într-o societate tot mai globalizată.

You may also like

Leave a Comment