Responsive Menu
Add more content here...


Foto – Continuă lucrările la biserica de lemn de la Mănăstirea Bic

by Mihai POP
0 comment 33 views
A+A-
Reset

Ambulanța pentru Monumente Sălaj a început lucrările de punere în siguranță a bisericii din cadrul Mănăstirii Bic. Noua învelitoare de șindrilă a fost așezată peste aproape întreaga navă a bisericii, lucrările urmând cât de curând să ajungă la turnul-clopotniță a bisericii


Vechea bisericuță păstrată la Mănăstirea Bic este cea de-a treia biserică de lemn din Sălaj la care se înlocuiește în acest an învelitoarea de șindrilă cu una nouă, din același material.

Lucrările la această biserică au început în luna septembrie dar meșterii Mihai și Maria Bălin din Budești (MM), împreună cu echipa lor au lucrat cu spor până în prezent.

Câteva imagini noi de la Mănăstirea Bic. Meșterul Balin Florin Mihai din Budești (MM), împreună cu echipa sa, a continuat munca într-un ritm bun, în ciuda unor zile cu vreme capricioasă. Noua învelitoare de șindrilă a fost așezată peste aproape întreaga navă a bisericii, lucrările urmând cât de curând să ajungă la turnul-clopotniță a bisericii.

Intervenția de punere în siguranță a bisericii de lemn de la Mănăstirea Bic este sprijinită financiar de Consiliul Judeţean Sălaj prin intermediul programului de finanțare „Protecția monumentelor istorice, de pe raza administrativ – teritorială a județului Sălaj, aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice de drept privat”.

Ambulanţa pentru Monumente este un proiect sprijinit de ASR Prinţul de Wales prin The Prince’s Foundation, proiectul fiind inițiat de Asociația MONUMENTUM și coordonat în județul Sălaj de Asociația ARHAIC.

You may also like

Leave a Comment