Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Ceremonial militar – religios dedicat Zilei Eroilor, la Zalău

by Mihai POP
0 comment 53 views
A+A-
Reset

Reprezentanţii Primăriei Zalău, a Instituţiei Prefectului Sălaj, a Consiliului Judeţean Sălaj şi a Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Sălaj, au depus astăzi, cu ocazia Zilei Eroilor, coroane de flori la Monumentul Eroilor din Cimitirul Municipal Zalău


Ceremonialul militar – religios dedicat Zilei Eroilor a avut loc, joi, la Cimitirul Eroilor din Zalău, evenimentul fiind organizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Sălaj, Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Județean Sălaj, Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Filiala Sălaj, împreună cu structurile locale ale Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului Afacerilor Interne.

“Eroii noștri nu au luptat doar pentru o cauză, ci pentru viitorul nostru, pentru o țară în care valorile precum libertatea, demnitatea și justiția să fie drepturi fundamentale ale tuturor românilor. Ei au înfruntat pericole, au luptat în războaie și conflicte, au luptat împotriva tiraniei și nedreptății.

Haideți să ne onorăm eroii prin acțiuni, nu doar prin cuvinte. Să fim modele de curaj și generozitate în societatea noastră. Să fim recunoscători pentru libertatea pe care o avem și să ne asigurăm că aceasta nu este niciodată compromisă. Mai ales astăzi, când avem un conflict militar la graniţele ţării. (…)

Vă invit să ne închinăm cu respect și recunoștință în faţa eroilor noștri și să le aducem un sincer omagiu. Fie ca ei să odihnească în pace și să știe că vor fi mereu iubiți și cinstiți de către noi. Onoare și recunoștință eternă eroilor noștri!”, a precizat, în alocuţiunea susţinută cu acest prilej, subprefectul judeţului Sălaj, Adriana Sabou.

Evenimentul a inclus şi o slujbă religioasă, o depunere de jerbe la Monumentul Eroilor şi defilarea plutoanelor de militari, pe muzica asigurată de Fanfara Promenada Zalău.

De asemenea, elevi din Zalău au depus la mormintele eroilor buchete de flori.

You may also like

Leave a Comment