Foto – Aproape 14 metri cubi de material lemnos, confiscați de polițiștii Biroului Pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol

La data de 7 februarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au inventariat volumul de cherestea de rășinoase transportat de un operator economic din județul Cluj, care avea punctul de descărcare în localitatea Hereclean, rezultând faptul că acesta transporta 43,40 metri cubi de material lemnos, iar pe documentele de însoțire erau înregistrați 34,10 metri cubi de cherestea de rășinoase

by Mihai POP
0 comment 473 views
A+A-
Reset

Astfel, polițiștii au dispus confiscarea celor 9,3 metri cubi de material lemnos, iar transportatorul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 6.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

În aceeași zi, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au depistat în trafic un bărbat din județul Maramureș, care transporta cu un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semi-remorcă 29,80 metri cubi de material lemnos, din speciile carpen, cer și gorun.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, s-a constatat că documentele legale de însoțire a transportului fuseseră emise pentru 25,20 metri cubi de material lemnos, iar diferența, de 4,06 metri cubi de material lemnos, era fără proveniență legală.

În consecință, a fost dispusă măsura confiscării fizice a celor 4,6 metri cubi de material lemnos, iar transportatorul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

Polițiștii Biroului Pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol desfășoară permanent astfel de activități, în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos, precum și a tăierilor ilegale de arbori.

You may also like

Leave a Comment