Responsive Menu
Add more content here...


FOTO – Apel disperat al pompierilor: STOP arderilor necontrolate ale vegetației uscate!

by Mihai POP
0 comment 30 views
A+A-
Reset

Ei sunt luptătorii ce au fost angrenați în misiunea dificilă de stingere a vegetației uscate desfășurată pe parcursul zilei de ieri. De ce îi numim <luptători>? Vă spunem noi! Ei se luptă zilnic cu diferite primejdii ce se năpustesc asupra voastră fără să anunțe, fiind în permanență la datorie, protejându-vă și salvându-vă din calea celor mai rele necazuri


În ultimele 24 de ore pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină la 16 incendii, dintre care 15 au fost reprezentate de arderile necontrolate ale vegetației uscate.

Favorizate de vânt și secetă flăcările au scăpat de sub control și s-au extins cu mare repeziciune punând în pericol livezi, culturi agricole, anexe și case, fond forestier.

Salvatorii sunt cei ce ieri au umblat peste 10 ore în lungul și-n latul dealurilor, văilor și coclaurilor din zonele Dragu, Gâlgău, Gălășeni, Șimleu Silvaniei-Pustă Vale, Șimișna, Zalău, Traniș, Păușa, Băbeni, Inău, Ileanda și Hășmaș, pentru stingerea mai multor incendii de vegetație uscată generate de nepăsarea și indiferența unor cetățeni.

În localitatea Hășmaș flăcările de la vegetația uscată s-au extins și au distrus mai multe anexe și au pus în pericol și locuința.

Pompierii sălăjeni fac un apel la sălăjeni, să renunțe la practica arderii necontrolate a vegetației uscate de pe terenuri.

Având în vedere tendința de creștere a numărului acestor evenimente, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă, și poate avea efecte devastatoare! Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

You may also like

Leave a Comment