Responsive Menu
Add more content here...


FOTO – Ansamblul Folcloric „Barcăul” din Şimleu Silvaniei, rezultate remarcabile la Festivalul Internațional de Folclor de la Sighetu Marmaţiei

by Mircea ARDELEAN
0 comment 31 views
A+A-
Reset

Atât ansamblul de la Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei, cât şi soliştii Flavia Sabo, Violeta Boşka, Darian Bulzan, Andreea Marinkaş şi Alex Peştean au fost premiaţi pe scena Festivalului Internațional de Folclor pentru copii și tineret ”Am fost ș-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, la care au participat solişti din România, Serbia, Ucraina, Georgia şi Azerbaidjan

Ediţia a XXIV-a a Festivalului Internațional de Folclor pentru copii și tineret ”Am fost ș-om fi”, care s-a desfăşurat în zilele trecute la Sighetu Marmaţiei şi-a desemnat câştigătorii.

Pe scenă au urcat solişti şi ansambluri folclorice din România, Serbia şi Ucraina. În concurs s-au aflat şi tineri din Azerbaidjan și Georgia, care nu au reușit să ajungă în inima Maramureșului istoric, dar care au transmis on-line materialele de participare.

Şi la această ediţie, festivalul s-a bucurat de un număr mare de copii și tineri sosiți din țară și străinătate. Aceştia au ales să colinde lumea pentru promovarea folclorului și a identităţii comunităților din care provin.

La fel ca şi la alte festivaluri sau concursuri importante, copiii de la Ansamblul Folcloric „Barcăul” al Clubului Copiilor din Șimleu Silvaniei au avut o prestaţie bună, iar la final au obţinut rezultate notabile.

Nu mai puţin de şapte premii au ajuns în orăşelul de la poalele Măgurii. Este vorba de două premii întâi (Ansamblul Folcloric Barcăul şi solista Flavia Sabo), un premiu trei (solista Violeta Boşka), o menţiune (solistul Darian Bulzan,) şi trei premii speciale ale juriului (Grupul vocal “Mândru-i glasul cucului”, Andreea Marinkaș şi Alex Peștean).

„Felicitări copiilor cât și profesorilor coordonatori!”, a ţinut să transmită Cornelia Neaga, profesor la Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei.

Rezultatele obţinute de copiii de la Ansamblul Folcloric „Barcăul” la festivalul internaţional de la Sighetu Marmaţiei

Premiul I – Ansamblul Folcloric Barcăul

Premiul I – Flavia Sabo, solist vocal

Premiul III – Violeta Boșka, solist vocal

Mențiune – Darian Bulzan, solist instrumentist

Premiul special al juriului – Grup vocal “Mândru-i glasul cucului”

Premiul special al juriului – Andreea Marinkaș, solist vocal

Premiul special al juriului – Alex Peștean, solist vocal

Flavia Sabo


You may also like

Leave a Comment