Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Alexandru Rad, micul Lewis Hamilton din Sălaj

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 26 views
A+A-
Reset

Pasionat de domeniul auto încă de când era un puşti, Alexandru participă în Campionatul Naţional de Karting şi chiar o face cu succes. Puştiul care luni a împlinit 10 ani este legitimat la CSS Skat Kart, un club din Târgu Secuiesc, având în vedere că în judeţul Sălaj nu există un club sportiv de acest profil


Într-un judeţ în care voleiul, handbalul şi fotbalul au prioritate, ne bucurăm că avem tineri talentaţi care îşi doresc să facă performanţă într-o altă ramură sportivă, iar unul dintre copiii talentaţi ai judeţului este Alexandru Rad.

Luni, tocmai a împlinit 10 ani, o vârstă frumoasă la care atenţia şi concentrarea lui se îndreaptă atât spre educaţie, cât şi spre sport, mai exact, spre karting, Alex fiind legitimat la CSS Skat Kart, un club sportiv din Târgu Secuiesc. Sălăjeanul evoluează în Campionatul Naţional şi are rezultate bune. Cum a ajuns un copil din Sălaj să fie legitimat la clubul sportiv din Târgu Secuiesc şi să participe în Campionatul Naţional, ei bine, poate  că aşa a fost să fie.

Povestea a început în vara lui 2019, când Alex, alături de părinţi a fost pe un circuit de agrement din judeţul Satu Mare, iar cei de acolo au fost uimiţi de calităţile puştiului, astfel că părinţii au fost îndemnaţi să-l ducă la un club profesionist, iar cel mai aproape de judeţul Sălaj a fost CSS Skat Kart din Târgu Secuiesc.

“Cei de acolo au fost impresionaţi de calităţile lui Alex şi au decis să-l şi legitimeze”, spune Alina Rad, mama lui Alex.

Puştiul a apucat să meargă doar de câteva ori la antrenamente, după care a venit iarna şi era dificilă deplasarea. Din păcate, situaţia a fost asemănătoare şi în acest an, având în vedere pandemia de coronavirus.

Debutant în Campionatul Naţional

Chiar dacă nu a reuşit să participe la mai multe sesiuni de antrenament, instructorii de la CSS Skat Kart au avut încredere în calităţile lui Alex Rad şi au decis ca sălăjeanul să participe în Campionatul Naţional.

Totodată, puştiul participă şi în competiţiile de Karting Masters, competiţie organizată de un club privat în parteneriat cu Federaţia Română de Karting.

Alexandru a depăşit aşteptările antrenorilor

După cum ne-a informat Alina Rad, antrenorii îşi doreau ca Alex să termine cursele, acesta fiind target-ul pentru acest an. Însă, puştiul sălăjean nu doar că a terminat cursele, dar a reuşit şi clasări bune. Astfel, în etapa a III-a a Campionatului Naţional, Alex Rad a reuşit să încheie competiţia de la Bacău pe locul 7, din 16 sportivi, iar în clasamentul general al etapei s-a aflat pe locul 10.

Într-o etapă sunt mai multe curse.

Alexandru Rad participă la categoria Mini Rok, 9 – 12 ani. Este singurul debutant, ceilalţi piloţi fiind prezenţi pe circuit de cel puţin 3 ani şi mulţi dintre aceştia au reuşit să concureze şi pe circuite internaţionale care se organizează vara, în Italia.

Una peste alta, puştiul sălăjean îşi propune să facă performanţă în acest domeniu şi de ce nu, să fie un viitor Lewis Hamilton. Multiplul campion mondial în Formula 1 şi-a început cariera la karting, până să ajungă să câştige de şase ori titlul suprem în Formula 1.

Conform site-ului Federaţiei Române de Karting, sunt trei cirucite în ţara noastră, în Bucureşti (AMC Kart), Târgu Secuiesc (Skat Kart) şi Bacău (Speed Park) pe care se desfăşoară etape din Campionatul Naţional.

“Alex era pasionat de maşini încă de când era mic, ştia toate modelele de maşini. Când mergeam cu el cu maşina, nu suporta să am maşină în faţă. Vara trecută l-am dus la un circuit de agrement în Satu Mare şi cei de acolo mi-au zis că este un copil foarte talentat pentru că a reuşit să doboare toate recordurile pistei”, ne-a declarat Alina Rad, mama lui Alex.

You may also like

Leave a Comment