Responsive Menu
Add more content here...


Fostul adjunct de la IPJ Sălaj, vicecampion naţional la culturism!

by Călin ONICAŞ
1 comment 3.5K views
A+A-
Reset

Deşi a trecut de “borna” 50, şimleuanul Ioan Santavan se ţine tare. Comisarul-șef în rezervă a obţinut o performanţă notabilă la Campionatul Naţional de culturism şi fitness de la Cluj-Napoca, cucerind medalia de argint în competiţia de masters

Dedicat în profesie, dedicat în sport. Chiar dacă a ajuns la frumoasa vârstă de 51 de ani, şimleuanul Ioan Santavan continuă să practice cu succes sportul.

A considerat sportul ca un mod de viaţă. Nu s-a dat, însă, la o parte nici de la competiţii, intrând cu succes şi la Campionatele Naţionale de culturism şi fitness.

La ediţia din acest an, desfăşurată în weekendul trecut la Cluj-Napoca, fostul poliţist de carieră s-a remarcat la categoria masters open (50 – 55 ani). În proba de BB classic (Bodybuilding), şimleuanul s-a clasat pe locul doi, devenind vicecampion naţional al României. Sportivul legitimat la CS Alfa Zalău a repetat astfel performanţa de anul trecut, când a cucerit medalia de argint la aceeaşi categorie.

La Cluj-Napoca, Ioan Santavan a intrat în competiţie şi la culturism (categoria -80 de kilograme), unde trebuia – teoretic – să câştige primul loc. Fiind concurenţi prea puţini, sălăjeanul nostru a fost mutat de către organizatori la categoria superioară (+80 kg), unde a existat o concurenţă acerbă. Până la urmă, sportivul de la CS Alfa Zalău s-a clasat pe un meritoriu loc 5, acolo unde anul trecut cucerea titlul naţional.

Oricum, o performanţă notabilă pentru şimleuan, după cum spunea şi fostul multiplu medaliat naţional –  Liviu Unguruşan, preşedintele clubului pentru care a concurat.

„La această vârstă, şi participarea la un Campionat Naţional este o performanţă. Ceea ce a realizat Ioan Santavan e chiar ceva extraordinar. El a fost şi dezavantajat, deoarece la culturism trebuia să primească medalia de aur. Oricum, merită fleicitări pentru prestaţia de pe scenă”, spune Liviu Unguruşan.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 22 mai.

You may also like

1 comment

Pecea Radu 23 May 2024 - 11:15

Felicitări, Nelu! Succes în continuare!

Reply

Leave a Comment