Responsive Menu
Add more content here...


Fondurile europene, o sursă bună de dezvoltare pentru comuna Vârşolţ

Pe diferite programe de finanţare, comuna a accesat fonduri pentru diverse proiecte fie că vorbim de GAL, AFIR sau PNRR. Pe Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, comuna a primit finanţare pentru trei proiecte. La două se lucrează deja, în timp ce al treilea se află în licitaţie

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 267 views
A+A-
Reset

Comuna Vârşolţ este într-o continuă dezvoltare. Primarul Breda Lajos, împreună cu echipa sa din Primărie lucrează continuu pentru a asigura cetăţenilor cele mai bune condiţii. În comună sunt funcţionale reţele de apă şi canalizare şi pe Programul “Anghel Salingy” se vor face şi extinderi la aceste reţele. Tot pe acest program, comuna va primi 9,1 milioane de lei pentru înfiinţarea unei reţele de gaz metan. Şi infrastructura este pusă la punct, fiind modernizate chiar şi o parte din drumurile agricole. Aproximativ 10 km dintre acestea fiind pietruite şi cu un strat de bitum. Sunt peste 20 de proiecte demarate în ultima perioadă, unel fiind finalizate, altele în curs de implementare sau ade aprobare spre finanţare.

Însă, o sursă bună de venit sunt fondurile europene pe care autorităţile le “vânează” cu mare interes. S-au obţinut finanţări pe GAL sau AFIR, însă, cele mai importante din punct de vedere al finanţări sunt cele de pe PNRR.

Pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, comuna Vârşolţ a depus mai multe proiecte şi a primit finanţare pentru trei dintre acestea. Prin acest program, comuna a primit finanţare pentru “modernizarea căminului cultural din Recea Mică”. Clădirea urmează să fie reabilitată pentru creşterea eficienţei energetice. Valoarea proiectului se ridică la suma de 559,323.09 lei.

Un al doilea proiect pentru care comuna Vârşolţ a primit finanţare pe PNRR este “Dezvoltarea infrastructurii TIC prin sisteme inteligente de management local”. Valoarea acestui proiect se ridică la suma de 1.637.084,45 lei cu TVA inclus.

Însă, cea mai mare finanţare va veni pentru creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei la clădirea Şcolii Gimnaziale Vârşolţ. Valoarea acestui proiect este de 2.522.005,82 lei cu TVA inclus. La cămin şi la şcoală se lucrează deja, în timp ce proiectul cu privire la dezvoltarea infrastructurii TIC se află în licitaţie. Proiectul prevede staţii moderne de autobuz, staţii de reîncărcare a autovehiculelor electrice, bănci inteligente etc. Autortităţile locale speră ca într-o lună de zile să fie finalizată licitaţia, astfel încât constructorul câştigător să poată începe lucrările.

You may also like

Leave a Comment