Responsive Menu
Add more content here...


Fonduri epuizate pentru procesare, ferme de bovine, ovine-caprine și păsări de curte

Fondurile disponibile pentru procesare, dar și pentru ferme de bovine, de ovine-caprine și de păsări de curte s-au epuizat

by Tiberius NICODA
0 comment 14 views
A+A-
Reset

 

Pe noul portal al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale  se anunță print-un comunicat postat pe site-ul acestora:

 

,,Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță epuizarea fondurilor disponibile pentru investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole, finanțate prin intervenția DR-22, dar și pentru componentele bovine, ovine-caprine și păsări de curte din cadrul intervenției DR-20. Investiții în sectorul zootehnic ale Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027.

.De asemenea, în perioada 20 decembrie 2023 – 5 februarie 2024, AFIR a primit online pe www.afir.ro 299 de solicitări de finanțare pentru investiții în sectorul bovine (inclusiv bubaline) din cadrul DR-20. Valoare cererilor de finanțare depuse este de 241,9 milioane de euro iar procentul de depunere a ajuns la 359% din bugetul alocat.

 

În cadrul componentei ovine-caprine a intervenției DR-20, fermierii au depus online 40 de cereri de finanțare în valoare totală de peste 32 milioane de euro, procentul depunerilor ajungând la 204% din fondurile alocate pentru acest sector.

 

S-au epuizat fondurile alocate din cadrul intervenției DR-20 și pentru componenta păsări de curte (altele decât găini ouătoare) și alte animale de fermă, inclusiv albine. Astfel, în perioada 20 decembrie 2023 – 5 februarie 2024, s-au depus 43 solicitări de finanțare în valoare de 72,7 milioane de euro și astfel pragul de depunere atins a fost de 324% din alocare.

Sprijinul financiar acordat prin intervenția DR-20 este 65% nerambursabil din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. Valoarea maximă a finanțării se ridică la 2.000.000 euro/ proiect, iar în cazul proiectelor care își propun exclusiv achiziție de utilaje și echipamente agricole, valoarea maximă a sprijinului public este de 300.000 euro/ proiect.

Reamintim că termenul limită prevăzut în anunțul de lansare a sesiunii de depunere pentru intervențiile amintite anterior era 30 aprilie 2024, ora 16:00.

Se mai pot depune cereri de finanțare până la data închiderii sesiunii (30 aprilie 2024) sau până la epuizarea fondurilor pentru DR-20 – Investiții în sectorul zootehnic, componenta sector suine, unde s-au solicitat 26% din fondurile totale alocate componentei, precum și pentru componenta  găini ouătoare (modernizare pentru trecerea de la baterii îmbunătățite la sisteme alternative de creștere) pentru care s-au depus deja solicitări de 36,5% din alocare.”

You may also like

Leave a Comment