Responsive Menu
Add more content here...


Folclorul sălăjean e pe mâini bune – De şase ori pe locul 1 la festivalul internaţional de la Corabia

Copiii de la "FLORILE BARCĂULUI" - Grupul folcloric al Clubului Copiilor din Şimleu Silvaniei - au impresionat la un Festival Național la care au participat peste 1.000 de interpreţi!

by Călin ONICAŞ
0 comment 1.1K views
A+A-
Reset

Timp de trei zile, oraşul Corabia (judeţul Olt) a fost capitala folclorică. Peste 1.000 de interpreţi de muzică populară şi instrumentişti din România şi Polonia au concurat cu ocazia celei de-a XIX-a ediţie a Festivalului Național de Folclor pentru copii și tineret “Floare de Tei”.

De vineri şi până duminică, Piața Independenței din Corabia a fost neîncăpătoare pentru iubitorii de folclor şi tradiţii. Cu toţii, au fost încântaţi să vadă concursuri de dans popular şi să audă recitaluri ale celor mai mici interpreţi de muzică populară din întreaga ţară şi chiar din Polonia.

Şi de data aceasta, reprezentanţii folclorului din Sălaj prezenţi pe scenă au făcut cinste judeţului nostru. Astfel, copiii de la  Grupul folcloric “FLORILE BARCĂULUI” din cadrul Clubului Copiilor Şimleu Silvaniei au impresionat. Au impresionat publicul, dar şi juriul, care i-au răsplătit cu aplauze călduroase şi cu cele mai mari notele.

De precizat că juriul alcătuit din specialiști în domeniu a evaluat concurenții în funcție de criteriile impuse de regulamentul concursului cuprins în C.A.E.N si apobat de M.E.N.

Nu mai puţin de şase sălăjeni au obţinut premiul I!!! La secţiunea Soliști vocali, Anais Mile, Alesia Cheregi, Violeta Boşka, Maria Breje, Nina Ţîlea, Andreea Marincaş şi Georgiana Sârca au câştigat festivalul la categoria lor de vârstă.

La secțiunea instrumentişti  – vioară – , Sebastian Cristea a obţinut premiul întâi la categoria 16 – 18 ani!

Premii obţinute de sălăjeni la Festivalul de la Corabia:

Secţiunea Soliști vocali

Anais MICLE: PREMIUL I la categ. 6 – 10 ani ;

Alesia CHEREGI: PREMIUL I la categ.10 – 12 ani

Violeta BOȘKA: PREMIUL I la categ. 10- 12 ani

Maria BREJE:  PREMIUL I la categ. 14- 16 ani

Nina ȚÎRLEA: PREMIUL I la categ 14-16 ani

Andreea MARINCAȘ: PREMIUL I la categ. 16- 18 ani

Georgiana SÂRCA: PREMIUL I la categ 16-18 ani

Secțiunea INSTRUMENTIȘTI (vioară):

Sebastian CRISTEA: PREMIUL I la categ. 16- 18 ani.

You may also like

Leave a Comment