Responsive Menu
Add more content here...


Florentina Moisin, perfectă la Bucureşti. HC Zalău se califică în sferturile Cupei României

Handbalista Zalăului a avut un aport major la calificarea în faza următoare din Cupa României, având un procentaj maxim, reuşind 9 goluri din tot atâtea aruncări, marcând aproape 30 la sută dintre goluri reuşite de HC Zalău

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 37 views
A+A-
Reset

La nici 48 de ore distanţă de partida cu Dunărea Brăila, HC Zalău a avut parte de un nou meci oficial. De această dată a fost vorba despre duelul din optimile Cupei României cu Ştiinţa Bucureşti. Partida a avut loc la Bucureşti, vineri, începând cu ora 13.00. Asta, după ce miercuri, HC Zalău a avut meci în campionat, la Zalău, cu Dunărea Brăila.

Gruparea sălăjeană s-a deplasat cu avionul în capitală şi pornea cu prima şansă la calificarea în sferturile de finală, cu toate că oboseala acumulată la ultimul joc şi cu deplasarea putea fi un factor important în economia partidei. Însă, Roberta Stamin şi compania s-au descurcat şi s-au calificat în faza următoare, Florentina Moisin fiind într-o formă de zile mari.

Handbalista Zalăului a avut un procentaj maxim, marcând 9 goluri din tot atâtea aruncări, însemnând aproape 30 la sută din golurile marcate de echipa sălăjeană.

Gruparea de sub Meseş a deschis scorul prin Roberta Stamin şi imediat Ioana Bălăceanu a dublat avantajul Zalăului. Totuşi, Ştiinţa a revenit în joc şi chiar a preluat conducerea, scor 5 – 4, în minutul 10. Echipa din capitală a mai condus cu 6 – 5 în minutul 12, după care Zalăul a preluat din nou iniţiativa, Moisin a egalat la 6, iar Prycop a dus sălăjencele din nou în avantaj, scor 6 – 7.

Ulterior, HC Zalău s-a distanţat pe tabelă şi s-a dus chiar la 6 goluri diferenţă până la finalul primei reprize. După pauză, Prycop a marcat pentru 10 – 17, aceasta fiind şi cea mai mare diferenţă de pe tabelă înregistrată în acest meci.

Ştiinţa Bucureşti nu s-a apropiat la mai mult de două goluri în partdea secundă, iar pentru HC Zalău, Florentina Moisin şi-a continuat recitalul şi în partea secundă, terminând meciul cu 9 goluri marcate, din tot atâtea aruncări.

Faza sferturilor de finală va avea loc în 13 martie.

Ştiinţa Bucureşti – HC Zalău 28 – 32 (10 – 16)

Ştiinţa: Emilia Oana Anghel, Alexandra Mirela Toma, Sabina Gabriela Cojocaru – Diana Lascateu (8 – 1 de la 7 m), Ana-Maria Serban (5), Itana Cavlovic (5), Ionela Alexandra Leustean (3), Anamaria Gijulete (3), Leonida Gichevska (2), Elena Raluca Dascalete (1), Adina Bizau (1), Bianca Sorina Marin, Madalina Elena Niculae, Oana Maria Caprar şi Ana Maria Petre. Antrenor: Sorin Bârză

HC Zalău: Viorica Ţăgean, Sara Rus – Florentina Moisin (9), Aya Ben Abdallah (6 – 1 de la 7 m), Tatyana Prycop (6 – 1 de la 7 m), Emiljia Lazic (4 – 1 de la 7m), Alexia Gherghe (4), Roberta Stamin (2 – 1 de la 7m), Ioana Bălăceanu (1), Andreea Mărginean, Krisztina Toth şi Andriyana Naumenko. Antrenor: Gheorghe Tadici

You may also like

Leave a Comment