Finanţare importantă obţinută de CJRAE Sălaj datorită deputatului Alin Prunean

by Mihai POP
0 comment 59 views
A+A-
Reset

Odată cu formarea bugetului, cei de la putere s-au gândit să pună la dispoziţia opoziţiei mici firmituri – alocări de fonduri insignifiante, menite să evidenţieze mărinimia lor din bugetul de stat.Astfel, şi în acest an parlamentarii opoziţiei au avut posibilitatea de a face amendamente care să fie acceptate la vot în limita sumei de 500.000 lei.

Deputatul REPER, Alin Prunean, a înaintat două amendamente pentru a direcţiona aceşti bani spre CJRAE Sălaj şi spre ASPA Bucureşti. Astfel, CJRAE Sălaj va primi în 2024 300.000 lei, bani care să ajute la continuarea activităţilor de consiliere şi orientare şcolară sau pentru acţiuni de prevenire a abandonuui şcolar la nivel de judeţ iar 200.000 lei vor fi alocaţi către ASPA printr-un program de conştientizare, informare şi sterilizare a câinilor comunitari, program pe care parlamentarul îl doreste dezvoltat şi la nivel de Sălaj în anii care vor urma.

Deputatul de Sălaj a mai avut un amendament susţinut în plenul parlamentului în suma de 10.000.000 lei care viza suplimentarea bugetului alocat liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol. Din păcate acest amendament nu a avut susţinerea coaliţiei de guvernare.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (C.J.R.A.E.) Sălaj este unitate de învăţământ conexă învăţământului preuniversitar şi reprezintă o instituţie de învăţământ special integrat, specializată în oferirea, coordonarea şi monitorizarea de servicii educaţionale specifice acordate copiilor/elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi membrilor comunităţii, pentru a asigura tuturor accesul la o educaţie de calitate, precum şi asistenţa necesară în acest sens.

“Cred că investiţiile în educaţie trebuie să fie prioritare cu atât mai mult cu cât în ultimii ani înregistrăm un declin semnificativ al calitătii învăţământului. Activităţile de consiliere şcolară şi orientare profesională sunt neglijate în marea majoritate a şcolilor, de aceea orice susţinere în această direcţie este binevenită”, a declarat deputatul REPER, Alin Prunean.

You may also like

Leave a Comment