Responsive Menu
Add more content here...


Final de proiect catehetic la Parohia Racîș

by Stirile din Salaj
0 comment 464 views
A+A-
Reset

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu – Episcopul Sălajului, Parohia Ortodoxă „Sfântul Dimitrie” Racîș a inițiat, coordonat și derulat în perioada Noiembrie 2023 – Aprilie 2024 proiectul catehetic intitulat „Ungem rănile celor suferinzi de boli cu balsam pentru suflet” .

Proiectul are ca obiectiv principal catehizarea copiilor și a tinerilor din Parohia Racîș și nu numai, cu privire la boală, suferinţă şi comuniune a omului cu Dumnezeu şi cu aproapele său.

De asemenea parohia prin acest proiect catehetic, și-a propus să promoveze relaţia de iubire, de cunoaștere, de apropiere și slujire dintre oameni, cu precădere relaţia copiilor şi tinerilor în raport cu cei în suferinţă, promovând dialogul, colaborarea şi fapta cea bună izvorâtă din iubire şi credinţă.

Pentru îndeplinirea acestui proiect au fost implicați și mulți adulți și vârstnici ai parohiei care au contribuit la atingerea obiectivului principal. Și pentru ca acest proiect catehetic să fie unul de impact nu numai pentru comunitatea Racîș, ci și pentru alți beneficiari indirecți, și-au dat concursul nu mai puțin de 6 parteneri de seamă: Mănăstirea Strâmba,  Parohia ortodoxă Cehu Silvaniei, Centru de îngrijire pentru vârsta a treia Dragu, Primăria Comunei Hida,  Biblioteca comunală Hida și Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida.

Activitățile proiectului au presupus cateheze susținute de către părintele paroh Călin Andrei Mateiu, spectacole și programe-cultural artistice dedicate marilor praznice ale Nașterii Domnului și Învierii Domnului, ateliere de creație: desene, picturi, fotografii, compuneri, eseuri, colaje, afișe,  cu tema proiectului catehetic, expoziții cu produsele copiilor, colecte de alimente pentru centrele de bolnavi, activitate corală, cercuri literare, excursii etc.

Acest proiect catehetic este derulat în cadrul  Concursului Naţional Catehetic „ Hristos – Cuvântul care vindecă”  organizat  cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

You may also like

Leave a Comment