Responsive Menu
Add more content here...


Felicitări! Elevii sălăjeni premiați la etapele naționale și internaționale ale olimpiadelor și concursurilor de matematică

Elevii cu performanţe la olimpiadele şi concursurile de matematică, desfăşurate până în prezent, elevii sălăjeni - Șandor Ana Raisa, Pop Konrád-Olivér, Kocsis Bence, Pop Csenge-Natália, Kocsis-Feri Benjámin, și Loga Patrik au fost recompensaţi cu premii și mențiuni

by Mihai POP
0 comment 317 views
A+A-
Reset

Acest fapt se poate deduce din numărul mare de premii obținute de elevi la olimpiadele naționale și internaționale de matematică. Un exemplu concret este mulțimea de premii obținute de elevii sălăjeni.

În perioada 9 – 12 mai 2024, au avut loc două competiții importante la disciplina matematică. Este vorba despre :

1. Olimpiada Națională de Matematică, clasele V- VI, etapa națională , ediția LXXIV, desfășurată la Vaslui, unde județul Sălaj a fost reprezentat de elevele: Fărcaș Andra, clasa a V-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Crișan Gabriela și Șandor Ana Raisa, clasa a VI-a , Școala Gimnazială Nr. 1 Valcău de Jos, profesor îndrumător Blaga Claudia, care a și însoțit lotul olimpic.

La această competiție au participat cei mai buni elevi din clasele V- VI din fiecare județ, respectiv 91 elevi la clasa a V-a și 100 elevi la clasa a VI-a.

Eleva Șandor Ana Raisa a obținut medalie de bronz, confirmând astfel parcursul ei de excepție din acest an școlar: locul I la etapa județeană a Olimpiadei de Matematică și tot locul I la etapa interjudețeană a Olimpiadei Satelor din Transilvania.

2. Concursul Național de Matematică „Csillagszerzo”, clasele V -VIII, etapa națională, Oradea, unde elevii sălăjeni au obținut următoarele rezultate:

Premiul al II-lea: Pop Konrád-Olivér, clasa a V-a, Școala Profesională „Petri Mor” Nușfalău, profesor îndrumător Markus Viola;

Mențiune specială, acordată din partea organizatorilor concursului: Kocsis Bence, clasa a VI-a, Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmășag, profesor îndrumător Kupás Ernő;

Mențiune specială, acordată din partea organizatorilor concursului: Pop Csenge-Natália, clasa a VII-a, Școala Profesională „Petri Mor” Nușfalău, profesor îndrumător Markus Viola;

Mențiune specială, acordată din partea organizatorilor concursului: Kocsis-Feri Benjámin, clasa a VIII-a, Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmășag, prof. îndrumător Kupás Ernő;

Lotul a fost însoțit de profesorul Kupás Ernő, de la Liceul Tehnologic nr. 1 Sărmășag, iar profesoara Faluvegi Melania, de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, a fost membru în Comisia Națională a concursului.

De asemenea, la finalul lunii aprilie, tot la Oradea, a avut loc Etapa Internațională a Olimpiadei de Matematică pentru Școlile/ Secțiile cu Predare în limba maghiară, clasele IX – XII, unde județul Sălaj a fost reprezentat de elevul Loga Patrik, clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor îndrumător Turdean Katalin, care a obținut Mențiune din partea Ministerului Educației și Premiul al II-lea din partea organizatorilor, clasându-se pe locul 4 în ierarhia finală.

Loga Patrik a s-a calificat la etapa internațională în urma rezultatelor foarte bune, obținute la etapa națională a acestei competiții, respectiv Premiul al II-lea din partea Ministerului Educației și Premiul I din partea organizatorilor olimpiadei.

Felicitări și alese aprecieri, în primul rând, elevilor, dar și profesorilor care i-au pregătit!

Mult succes elevei Șandor Ana Raisa la etapa națională a Concursului „Olimpiada Satelor din România” care va avea loc , în perioada 17-19 mai 2024, la Cluj-Napoca.

Biroul de presă
al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj

You may also like

Leave a Comment