Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Rezultatele complete de la faza judeţeană a Cupei Văilor!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 62 views
A+A-
Reset

Tradiţionala competiţie sportivă şi-a consumat ediţia cu numărul 52. Câştigătorii au fost desemnaţi vinerea trecută, la Zalău, unde a avut loc faza judeţeană a celei mai vechi competiţii sportive din judeţul Sălaj


După doi ani de pauză, Cupa Văilor a revenit în 2022, an în care s-a desfăşurat ediţia cu numărul 52. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret s-a ocupat de organizare, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. A fost o ediţie reuşită, cu mici excepţii, în special la etapa judeţeană, acolo unde din diferite motive, mai multe echipe nu s-au prezentat.

Astfel, conform organizatorilor, la atletism, din cei 192 de elevi calificaţi s-au prezentat la etapa judeţeană doar 65 de elevi. La minifotbal, din cele 12 şcoli calificate s-au prezentat doar 8, la handbal fete doar 4 şcoli, la handbal băieţi s-au prezentat la faza finală doar 5 şcoli. La volei prezenţa a fost ceva mai numeroasă. Astfel, atât la întrecerea fetelor, cât şi la cea a băieţilor s-au prezentat câte 9 echipe din cele 12 şcoli calificate.

Faptul că, la etapa judeţeană a Cupei Văilor nu s-au prezentat pentru a participa toţi elevii şi toate şcolile calificate de la etapa pe văi, ar trebui să fie un semn de întrebare pentru anumiţi profesori de educaţie fizică şi sport, pentru că după doi ani de inactivitate sportivă din cauza pandemiei, în care nu s-au desfăşurat competiţii sportive, ar fi trebuit ca elevii şi profesorii care s-au înscris în competiţie să-şi dorească şi mai mult participarea şi implicarea în competiţiile sportive care ne-au fost private timp de aproape doi ani. Dar, din diferite motive, multe şcoli nu s-au prezentat la etapa judeţeană de la Zalău”, spune Adrian Fărcaş, directorul executiv de la DJST Sălaj.

Una peste alta, competiţia a fost una reuşită, mai ales la etapa pe văi, etapă la care au participat un număr de 64 de şcoli, iar în toate cele 12 centre, organizarea a fost una foarte bună (Şimleu Silvaniei, Pericei, Gâlgău, Someş Odorhei, Gârbou, Plopiş, Halmăşd, Sînmihaiu Almaşului, Creaca, Crişeni, Sărmăşag şi Şcoala Mihai Eminescu Zalău), ocazie cu care directorul DJST Sălaj a ţinut să felicite şcolile organizatoare şi nu numai.

“Aş dori să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în această tradiţională acţiune sportivă a judeţului Sălaj, în special mulţumiri doamnelor şi domnilor profesori de educaţie fizică şi sport care ne-au sprijinit în organizare şi anume: Lucian Bârlogeanu, Dan Pavel, Ionuţ Vaida, Mirel Seişanu, Mircea Sumurducan, Nicu Ionel Lăpuşan, Dorin Gaga, Paula Todoran, Nelian Ianchiş, Andrada Pop, Mircea Chivu, Dan Lucaciu, Dorian Faur, Gabriela Muntean, Raluca Ionaşcu, Livia Sabou şi nu în ultimul rând, Bogdan Nicolae. De asemenea, mulţumim Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru o bună colaborare şi la acest eveniment sportiv”, ne-a mai spus Adrian Fărcaş.

Rezultatele la etapa judeţeană la Jocuri Sportive

Minifotbal – 8 şcoli participante (Borla, Mihai Eminescu Zalău, Sînmihaiu Almasului, Surduc, Marca, Someş-Odorhei, Creaca, Valcău de Jos)

Locul 1 – Şcoala Borla

Locul 2 – Şc. Mihai Eminescu Zalău

Locul 3 – Şcoala Sânmihaiu Almaşului


Volei fete – 9 şcoli participante (Plopiş, Năpradea, Gheorghe Lazăr Zalau, Bocşa, Şimleu-Silvaniei, Românaşi, Cizer, Halmăşd, Zalha)

Locul 1 – Şcoala Plopiş

Locul 2 – Şcoala Românaşi

Locul 3 – Şcoala Bocşa


Volei băieţi – 9 şcoli participante (Mirşid, Porolissum, Şimleu-Silvaniei, Românaşi, Sîg, Cizer, Lozna, Bălan, Bocşa)

Locul 1 – Şcoala Porolissum

Locul 2 – Şcoala Sig

Locul 3 – Şcoala Şimleu-Silvaniei


Handbal fete  – 4 şcoli participante (Ip, Someş-Odorhei, Gâlgău, Creaca)

Locul 1 – Şcoala Ip

Locul 2 – Şcoala Someş-Odorhei

Locul 3 – Şcoala Gâlgău


Handbal băieţi – 5 şcoli participante (Liceul cu Program Sportiv Zalău, Someş-Odorhei, Gâlgău, Bocşa, Marca)

Locul 1 – L.P.S Zalău

Locul 2 – Şcoala Someş-Odorhei

Locul 3 – Şcoala Galgău


Atletism

Viteza 60m fete:

1 – Vidui Nikolett – Şcoala Nusfalau

2 – Fekete Karszoni – Şcoala Boghis

3 – Molnar Barbara – Şcoala Ip

Viteza 60m baieti:

1 – Szekely Daniel – Şcoala Sărmăşag

2 – Burian Calin – Şc. Someş-Odorhei

3 – Molnar Gergo – Şcoala Deja

Alergare de rezistenta 800m fete:

1 – Lapadat Diana Maria – Şc. Mihai Eminescu

2 – Pasca Andreea – Şcoala Pericei

3 – Vidui Nikolett – Şcoala Nuşfalău

Alergare de rezistenta 1000m baieti:

1 – Matei Nikolasz – Şcoala Deja

2 – Ţiriac Mihai – Şc. S. Bărnuţiu Zalău

3 – Miclea Paul – Şcoala Hida

Aruncarea mingii de oina fete:

1 – Buzure Alexandra – Şcoala Jibou

2 – Nagy Palma – Şcoala Camar

3 – Salajan Diana – L.P.S. Zalău

Aruncarea mingii de oina baieti:

1 – Miclea Paul – Şcoala Hida

2 – Mateşan Răzvan – Şcoala Aluniş

3 – Balint Robert – Şcoala Borla

Saritura in lungime fete:

1 – Fekete Karszoni – Scoala Boghis

2 – Vidui Nikolett – Şcoala Nuşfalău

3 – Sălăjan Diana – L.P.S. Zalău

Săritura în lungime băieţi:

1 – Mateşan Răzvan  – Şcoala Aluniş

2 – Miclea Paul – Şcoala Hida

3 – Matei Nikolasz  – Şcoala Deja


“Ne bucurăm de faptul ca după doi ani de pandemie, în care am anulat această acţiune sportivă, am reuşit în acest an să organizăm Cupa Văilor – Sălajul în Mişcare, ajunsă la ediţia a 52-a, ediţia la care am implicat 64 de unităţi şcolare din Sălaj, însumând în total peste 3.500 de elevi participanţi. Până la urmă, acesta este şi unul dintre atribuţiile DJST Sălaj, acela de a organiza şi finanţa acţiuni sportive în care să implicăm cât mai mulţi elevi şi tineri în practicarea sportului de masă pentru o dezvoltare fizică armonioasă şi în acelaşi timp la formarea legăturilor de prietenie între elevii unităţilor şcolare participante”

Adrian Fărcaş – director executiv DJST Sălaj


You may also like

Leave a Comment