Responsive Menu
Add more content here...


Fără Cupa Văilor şi în 2021

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 47 views
A+A-
Reset

Din cauza pandemiei de coronavirus, cea mai longevivă competiţie sportivă din judeţ se anulează pentru al doilea an la rând. Este abia pentru a treia oară în istorie când competiţia nu va avea loc. Astfel, ediţia cu numărul 52 se lasă aşteptată…

An de an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret organiza Cupa Văilor, cea mai longevivă competiţie sportivă din judeţ.

Mii de elevi din tot judeţul participau la disciplinele sportive propuse de organizatori, astfel că în fiecare an evenimentul era o reuşită prin prisma faptului că elevii făceau mişcare şi o făceau cu bucurie.

Mai mult, Cupa Văilor a fost o rampă de lansare pentru unii care ulterior au ajuns să facă performanţă, indiferent de ramura sportivă.

De altfel, era o competiţie pe care elevii o aşteptau cu sufletul la gură, ca de atlfel şi profesorii fiind la fel de încântaţi. În 2020, trebuia să aibă loc ediţia cu numărul 52, însă, din cauza pandemiei de coronavirus nu s-a putut organiza.

A fost abia pentru al doilea an din istorie când s-a întâmplat acest lucru. Cu toţii am sperat că în acest an situaţia se va îmbunătăţi şi vom avea parte din nou de emoţia competiţiilor de la Cupa Văilor, doar că, deşi situaţia este mai bună, încă nu se poate discuta despre organizarea unei astfel de competiţii care implică foarte mulţi participanţi.

Prin urmare, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a luat decizia ca nici anul acesta să nu aibă loc Cupa Văilor.

“La fel ca şi în anul 2020, competiţia sportivă Cupa Văilor – Sălajul în Mişcare 2021 am anulat-o în primul rând din cauza faptului că în perioada aprilie – mai 2021, majoritatea unităţilor de învăţământ din ciclul gimnazial din judeţul Sălaj au fost închise, având cursurile fizice suspendate, iar competiţia nu putea avea loc decât cu participarea fizică a elevilor la cele patru discipline sportive minifotbal, atletism, volei şi handbal”, ne-a declarat Adrian Fărcaş – director executiv DJST Sălaj.

Conducerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj a analizat şi posibilitatea organizării acestei competiţii, respectând protocoalele în vigoare, însă, cheltuiala era una foarte ridicată, astfel că a fost scos din ecuaţie acest scenariu.

“De asemenea, în cazul în care toate şcolile erau deschise în această perioadă şi dacă măsurile impuse şi restricţiile stabilite de către ministerele de resort ne permiteau organizarea acestei competiţii, costurile cu testele rapid pentru depistarea covid-19 pentru cca 3.000 – 3.400 elevi participanţi la cele două etape, pe centre şi etapa judeţeană, erau foarte mari. Prin urmare, am luat decizia de a anula şi în anul 2021 această competiţie”, a mai spus Adrian Fărcaş.

Situaţia epidemiologică se îmbunătăţeşte pe zi ce trece, astfel că, cei de la DJST sunt optimişti că în partea a doua a anului, vor putea organiza şi desfăşura competiţiile prevăzute în calendarul competiţional din acest an.

“Sperăm ca în trimestrul al III-lea şi al IV-a din acest an să putem organiza şi finanţa acţiunile sportive propuse în calendarul sportiv judeţean 2021 şi desigur, sperăm să ne reluăm cât mai repede activitatea sportivă pe care am avut-o înainte de această pandemie de coronavirus”, a conchis directorul DJST Sălaj.

You may also like

Leave a Comment