Responsive Menu
Add more content here...


Expoziție de fotografie la CCAJS: „Jocul cu Absurdul”

În perioada 19-26 iunie 2024 la Sala Porolisum a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj are loc expoziția Jocul cu Absurdul. Expoziția este realizată cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și este sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România

by Mihai POP
0 comment 235 views
A+A-
Reset

Expozitia Jocul cu Absurdul este realizată de fotograful Gelu Stănculescu, alături de modelul Maria Scîrlet și reunește lucrări alb negru în care texturile le transformă aproape în imagini tridimensionale.

Este o temă care se regăsește în toate lucrările realizate de Gelu Stănculescu care își propune mereu să împingă limitele fotografiei fie prin culori, fie prin texturi fie prin amândouă.

Seria de lucrări, „Jocul cu Absurdul”, vine aparent subtil ca o incursiune în căutarea disperată a sensului într-o lume plină de incertitudini și lipsită de acesta.

Fotografiile sunt oglindiri a absurdului existențial, a căutării fără sfârșit a unui sens care pare să fie mereu la îndemână, dar mereu evaziv.

Prin ele, explorăm nevoia insațiabilă a omului de a da un sens existenței noastre și de a găsi o valoare în lumea în care trăim. Personajele umane devin doar niște obiecte de decor, piese într-un joc absurd în care caută, fără succes, un scop sau o utilitate care să justifice prezența lor în acest univers aparent lipsit de sens, o confruntare dintre condiția de persoană umană și aceea de obiect de decor, lipsit de utilitate, într-o lume indiferentă.

„Jocul cu Absurdul” nu este doar o expoziție artistică, ci o provocare profundă a conștiinței umane, o chemare la reflecție asupra condiției noastre în acest univers aparent lipsit de sens.

You may also like

Leave a Comment