Responsive Menu
Add more content here...


EXCLUSIV! Scandal în Primăria Surduc

by Eduard FARCAS
1 comment 3,1K views
A+A-
Reset

Primarul PNL al comunei de pe Someş – Alin Băbănaş – este la „cuţite” cu consilierii PSD şi riscă să rămână fără Consiliul Local


La mai bine un an de la alegerile locale din iunie 2016, scandalurile se ţin scai de Primăria comunei Surduc. Ultimul scandal este o ceartă între PNL-iştii primarului şi consilierii locali ai PSD, care au racolat şi trei liberali.

Motivul neoficial al scandalului este un proiect de hotărâre pentru numirea a trei noi consilieri PNL în Surduc, iar motivul oficial de ceartă este aprobarea majorărilor salariale din primărie.

Şedinţa de Consiliul Local programată a avea loc astăzi, 31 iulie, nu s-a mai ţinut, din cauză că PSD-iştii boicotează în continuare proiectel primarului PNL, Alin Băbănaş.

Începutul certurilor – trei liberali au „dezertat” şi au susţinut PSD-ul

Scandalul din Consiliul Local Surduc a început în luna martie, când a fost convocată o şedinţă de consiliu local în care ra pe ordinea de zi apropbarea proiectului de buget.

Proiectul de buget a trecut, însă trei liberali au votat alături de PSD-işti împoriva proiectului propus de primar. Cei trei liberali au fost apoi excluşi din PNL Surduc, iar primarul a întocmit trei proiecte de hotărâre prin care cei trei dezertori să fie daţi afară din Consiliul Local Surduc şi înlocuiţi cu următorii trei de pe listă.

Cei trei nu au putut fi însă înlocuiţi pentru că, consilierii locali ai PSD nu s-au mai prezentat la sedinţele consiliului local.

Sedinţe extraordinare – şmecheria care ţine în viaţă Consiliul Local Surduc

La trei şedinţe ordinare consecutive la care nu se prezintă 50% din consilierii locali, consiliul local se desfiinţează. La Surduc însă, pentru a nu se ajunge la desfiinţarea Consiliului Local, primarul a dispus realizarea de şedinţe extraordinare. Astfel, pe 17 iulie a avut loc şedinţă ordinară, fără cvorum, pe 26 iulie a avut loc şedinţă extraordinară. Astăzi a fost din nou şedinţă ordinară.

Primarul acuză PSD-ul că nu votează majorările de salarii

Primarul comunei Surduc, Alin Băbănaş, ne-a declarat că pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a fost un proiect de hotărâre prin care se dorea majorarea salariilor personalului din primărie. El îi acuză pe PSD-işti că boicotează creşterea salariilor.

„Consiliul Local Surduc nu s-a dizolvat, nu am nicio hotărâre de instanţă care spue asta. Consilierii locali ai PSD nu vin la şedinţe să voteze majorările de salarii pentru bugetarii din comună, ne-a declarat Alin Băbănaş, primarul Surducului.

Scandal peste scandal – trei luni a stat Surducul fără viceprimar

Comuna Surduc a fost singura comună din judeţul Sălaj care nu a avut viceprimar după alegerile locale din 5 iunie 2016. După instalarea noii administraţii PNL în comună, condusă de primarul Băbănaş Alin Cristian, politicienii din Surduc au ales să nu mai realizeze niciunul niciun fel de alianţă politică.

ALDE a vrut la un moment dat să se alieze cu PNL, dar alianţa din Surduc nu s-a mai concretizat. La primele două sedinţe de constituire a Consiliului Local Surduc nu s-au prezentat consilierii aleşi ai PSD, iar la cea de-a treia şedinţă au fost prezenţi toţi consilierii (6 ai PSD, 5 ai PNL şi 2 ai ALDE).

Cu toate acestea, fiecare grup politic a făcut câte o propunere din partidul său pentru funcţia de viceprimar şi niciunul din cei propuşi nu a primit şapte voturi, adică 50 la sută plus 1, cât era nevoie pentru a deveni viceprimar.

Abia după aproape trei luni, consilieri locali din Surduc au reuşit să se înţeleagă şi să numească un viceprimar.

Pe 29 iulie anul trecut, conform Prefecturii Sălaj, Consiliul Local Surduc a emis o hotarâre prin care a fost numit în funcţia de viceprimar consilierul local al ALDE Drăgan Teodor Ioan. Drăgan este singurul viceprimar pe care ALDE îl are în Sălaj. El a fost ales cu 7 voturi „pentru” (2 voturi de la ALDE şi 5 de la PNL) si cu 6 voturi „împotrivă” (ale consilierilor locali ai PSD).

You may also like

1 comment

Lenti 1 august 2017 - 11:20

exclusiv?

Reply

Leave a Comment