Responsive Menu
Add more content here...


EXCLUSIV: FC Zalău aduce încă un acţionar puternic.Investitorul de la Unirea Jucu vrea să promoveze cu „alb-albaştrii” în Liga a II-a!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 2,7K views
A+A-
Reset

La poalele Meseşului este aşteptat un puternic om de afaceri din Cluj, care în acest sezon a finanţat gruparea clujeană cu aproximativ 7 miliarde de lei vechi! „Voi veni la FC Zalău, acolo unde mi s-a prezentat un proiect foarte serios. Un proiect pe gustul meu. Sunt dispus să investesc la Zalău precum am investit şi la Jucu. Cu banii alocaţi de Primărie eu zic că putem face chiar un buget de Liga a II-a!”, ne-a declarat Mircea Maier


După mai bine de un deceniu în care fotbalul de la poalele Meseşului şi-a risipit energiile prin Liga a III-a şi chiar în Liga a IV-a, FC Zalău doreşte cu adevărat promovarea în Liga a II-a. Pentru acest vis măreţ, s-au găsit şi posibilităţile financiare, pe de o parte de la autorităţile locale, dar şi din mediul privat. Astfel, pe lângă cei patru acţionari zălăuani (Ioan Morar, Adrian Jugrestan, Alin Demle şi Daniel Băican), bihorenii Sergiu Bodea şi Mircea Balaj au îngroşat în această vară acţionariatul clubului, venind la poalele Meseşului cu un aer de optimism, dar şi cu promisiunea de a mai aduce oameni potenţi financiar la FC Zalău Vorbele s-au transformat deja în fapte, iar din această săptămână „alb-albaştrii” vor avea încă un acţionar. Şi încă ce acţionar!? Deşi are doar 33 de ani, Mircea Maier deţine EvoCapital Management, o companie puternică ce se ocupă de construcţia de ansambluri imobiliare în municipiul Cluj-Napoca, adică apartamente şi case cu o arhitectură modernă.

 

Tânărul om de afaceri clujean se implică de câţiva ani şi în fenomenul fotbalistic, mai întâi la Viitorul Feleacu, pentru ca în sezonul trecut să finanţeze Unirea Jucu.

 

Colaborarea cu autorităţile locale din comuna clujeană nu a fost prea reuşită, iar acest lucru l-a determinat pe omul de afaceri să rupă înţelegerea cu “alb-negrii” şi să se implice într-un alt proiect.

 

“Am fost finanţatorul celor de la Unirea Jucu şi aş mai fi continuat, dar nu îmi place în momentul în care pornesc la drum şi stabilim nişte principii şi obiective de performanţă şi de colaborare să se schimbe regulile în timpul jocului. Nu mi se pare normal ca privaţii să îşi facă imagine cu o echipă de fotbal pe banii primăriilor, cum nu mi se pare normal ca primarii să îşi facă imagine pe bani privaţi. Cam aceasta am păţit eu la Jucu. Performanţele pe care le-am avut în acest sezon sunt egale cu cele de anul trecut, când Primăria a investit aproape 10 miliarde lei vechi, iar anul acesta un miliard şi jumătate, restul banilor fiind investiţi de către mine. Am avut antrenor bun în retur, am investit în nişte condiţii bune, în cazarea jucătorilor care era la Cluj, unde am închiriat un apartament şi o vilă, iar mâncarea era tot la Cluj-Napoca, la un restaurant. Chiar ţin să-i mulţumesc lui Adrian Iencsi pentru ceea ce a făcut la Jucu. Acum el a ajuns antrenor secund în Liga 1, dar merită să fie chiar şi principal”, ne-a dezvăluit Mircea Maier.

 

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri

Sursa foto: CJ Sport

You may also like

Leave a Comment