Responsive Menu
Add more content here...


Cristian Bolduţ, dublu medaliat la Europenele de karate kyokushin 

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 103 views
A+A-
Reset

Karateka sălăjean a urcat de două ori pe podium la competiţia desfăşurată în Polonia, la finalul acestei săptămâni. Bolduţ s-a clasat pe locul 3 cu echipa de kata, pe acelaşi loc clasându-se şi la individual


Cristian Bolduţ continuă să facă performanţă în karate kyokushin. Karateka uimeşte prin rezultatele sale şi trăieşte o a doua tinerenţe, chiar dacă a trecut de 40 de ani. Bolduţ se ţine bine şi încă mai are multe de arătat în acest sport pe care îl practică de mai bine de 20 de ani.

De altfel, anul 2021 a fost unul dintre cei mai buni ani din carieră. Sălăjeanul a devenit vicecampion european şi a câştigat, în premieră, Cupa Europei. În carieră a cucerit multiple titluri naţionale, având medalii câştigate şi la Campionate Mondiale sau Europene.

La finalul săptămânii trecute, Cristian Bolduţ şi-a trecut în palmares încă două medalii europene. La Tarnow, în Polonia, a avut loc Campionatul European de Karate Kyokushin. Bolduţ a fost din nou la înălţime şi a urcat pe podium. Nu o dată, ci de două ori.

Karateka sălăjean s-a clasat pe locul 3 cu echipa de kata, tot pe locul 3 clasându-se şi la individual. Astfel, Bolduţ începe cum nu se poate mai bine şi acest an, în care îşi propune să fie la înălţime, aşa cum ne-a obişnuit de câţiva ani încoace.

„Când ai 43 de ani şi eşti în top între sportivii mult mai tineri, este ceva”

“Este o probă nouă la Europene. Am reuşit să luăm medalia la echipe, împreună cu o colegă din Bistriţa, din Baia Mare şi din Constanţa.

Majoritatea echipelor sunt formate din sportivi de la acelaşi club, ori noi suntem de la patru cluburi diferite. A fost destul de complicat, pentru că în proba respectivă trebuie să faci în sincron.

Noi ne întâlnim destul de rar să punem la punct detaliile de sincronizare, dar una peste alta, ne-a ieşit, ceea ce este cel mai important şi ne dă cumva direcţia pentru următoarele competiţii europene. La individual este o medalie.

Mi-aş fi dorit aurul pentru că acolo ţintesc întotdeauna. Adversarul a fost cel pe care l-am învins la Cupa Europei, un tânăr danez, dar sunt uşor dezamăgit pentru că mi s-a părut că execuţia mea a fost mai curată, dar poate sunt eu subiectiv. Dar una peste alta, target-ul a fost atins. Când ai 43 de ani şi eşti în top între sportivii mult mai tineri, este ceva. A ieşit bine”, ne-a declarat Cristian Bolduţ.

În paralel, Cristian Bolduţ şi-a înfiinţat recent şi propriul club, Cristian Dojo, club la care sunt înscrişi peste 60 de copii.

Antrenamentele se desfăşoară într-o sală din incinta Camerei de Comerţ. Bolduţ se ocupă de pregătirea tinerilor sportivi pe care vrea să-i îndrume spre succes, iar la nevoie, Radics Ştefan îi va da o mână de ajutor fostului său elev.

Următoarea competiţie pentru Cristian Bolduţ este Campionatul Naţional, în luna mai. Tot în mai va avea loc şi prima competiţie oficială pentru sportivii de la Cristian Dojo, tot Campionatul Naţional.

You may also like

Leave a Comment